13 mei 2012

De titelmatch van Heren 4.

Met een 8-koppige delegatie (supporters inbegrepen) werd afgezakt naar sporthal Bourgoyen in Mariakerke om Gentse 6 partij te geven. Papa Vanden Abeele werd zelfs bereid gevonden om 4 man op zijn achterbank te schikken. Eén ding was duidelijk: Heren 4 moest winnen om de titel rechtsreeks op zak te steken. Het plan was dan ook om de tegenstander reeds van in de dubbels naar de keel te grijpen. Er werd voor vaste dubbelkoppels gekozen. Mathieu en Christophe speelden HD1 en 2. Mathieu, al gans het seizoen op hoog niveau aan het spelen en ondertussen opgeklommen van C1 tot B1 speelde sterk en zorgde ervoor dat Christophe een rustige avond beleefde. In dubbel 3 en 4 toonden David en Aaron waarom zij vaste waarden zijn in deze ploeg. Zonder setverlies (15-21 / 18-21 en 21-23 / 13-21), met goed en geconcentreerd badminton kwamen zij nooit echt in de problemen. En op momenten waar het toch even dreigde te kantelen, konden zij steeds hun zenuwen onder controle houden. Dit getuigt reeds van een grote maturiteit. Een gedroomde tussenstand van 0-4 na de dubbels, zorgde ervoor dat de enkels zonder al te veel stress konden worden aangevat.

In HE1 werkte Mathieu in zijn eigen gekende wervelende stijl zijn partij met brio af. Met 10-21 en 11-21 werd tegenstander Matthias van het kastje naar de muur gestuurd. Gelukkig verloor hij er zijn goed humeur niet bij. Hiermee was de titel binnen en bezorgde Mathieu zijn (ex)ploegmakkers een mooi cadeau. Volgend jaar mag hij het immers in "hogere" ploegen waarmaken. David was ondertussen begonnen aan zijn enkelpartij met extra inzet. Hij kon zelf C1 worden indien hij Maarten (C1) wist te verslaan. De eerste set werd nipt verloren met 21-19 en in de 2e set ging hij aanvankelijk nog goed mee, maar naar het einde toe kon hij echter geen vuist meer maken. Aaron nam HE3 voor zijn rekening en toonde dat ook hij enorme progressie heeft gemaakt dit seizoen. Hij speelde de ganse wedstrijd klaarkijkend en bijna foutloos. Dit liet zich dan ook vertalen in een overtuigende score van 11-21, 12-21. "Goe gedaan Beelie" werd nog gescandeerd door de meegereisde supporters Kjell en Sven. De laatste wedstrijd van de avond en van het seizoen was voor Nicolas. Ook hij heeft sinds het begin van 2012 zijn niveau serieus de hoogte ingejaagd. In deze aanvankelijk gelijkopgaande wedstrijd haalden beide spelers het beste spel van mekaar naar boven. De eerste set werd "close" gewonnen door Nicolas met 22-24. Terwijl de 2e nipt verloren ging met 23-21. Tijdens de korte pauze werd als tip aan Nicolas meegegeven dat er ook af en toe eens een "clear" mocht gespeeld worden. Nicolas had dit duidelijk goed begrepen en slaagde er plots in zijn tegenstander volledig uit verband te spelen. De derde set werd met 8-21 uiteindelijk snel beslist en de tegenstander werd compleet murw geslagen.

Resultaat een 1-7 overwinning tegen de derde in de stand, met badminton dat een kampioen waardig is. Er werd nog een drankje aangeboden bij Sint-Cornelius en op de valreep gingen we nog een frietje eten bij Frituur Danny. Zo kreeg de titel nog een vettig randje. Met een gemiddelde leeftijd van 17 heeft deze groep nog een mooie toekomst voor zich. Zeker als je weet dat in deze ploeg heel wat jeugdig talent aan bod is gekomen dit jaar. Dikke proficiat aan alle spelers die hun steentje hebben bijgedragen aan deze titel. Bedankt Mathieu, David, Aaron, Nicolas, Seth, Renaat, Nathan, Niels, Sebastien, Gregorio, Sven, Kjell, Quentin en de "oudjes" Joris en Christophe.

3 opmerkingen:

Erwin zei

Proficiat kerels! Volgend jaar (in 3e Provinciale) wordt een hele uitdaging! Geniet er van...

P.S. Geen fotootjes?

Christophe zei

Dju toch... foto's vergeten maken in alle euforie...

De Opper zei

een dikke proficiat!!!!!

PS: Joris zo mooi nog eens kampioen spelen net voor je naar de 55+ gaat! de max