17 september 2012

Jonge garde mist zijn start niet.

Donderdag speelde onze nieuwe herenploeg z'n eerste wedstrijd. Papa Jean-Marc, aangesteld als kapitein van deze bende jonge gasten, zag er even een beetje zenuwachtig uit maar loodste zijn ploeg vlot naar de eerste overwinning. Achteraf zorgde hij zelfs nog voor een verslagje! Houden zo! ;-)

Wit-Wit H5 - Denderleeuw H3 : 7 - 1
Na het uitwisselen van de ploegopstellingen was de kapitein al een beetje geruststeld. De bezoekers kwamen ons uitdagen met vier D-spelers. In principe een haalbare missie voor ons want wij kwamen op het veld met 4 C2-spelers en Gatien. De Wit-Witters waren echter vlug verwittigd dat een wedstrijd altijd moet gespeeld worden. De eerste dubbels verliepen niet moeiteloos maar Nathan en Quentin brachten toch de 1e overwinning binnen. Renaat en Kjell hadden het iets moeilijker en wisten pas na drie hard bevochten sets, 21-18 in de laatste, hun ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten! Een droomstart dus, goed voor het vertrouwen! De derde dubbel was voor Gatien en Quentin een simpel formaliteit. Ze vonden hun automatisme terug van twee jaar geleden in de Yonex Cup en wonnen makkelijk in twee sets. Nathan en Renaat, een beetje boos op zichzelf, wonnen op hun beurt de laatste dubbel in een heel close wedstrijd.

Wij mochten dus met veel vertrouwen aan de enkels beginnen. Onze jongens, zeer aandachtig, hadden trouwens opgemerkt dat de twee beste spelers van Denderleeuw zich hadden ingeschreven op plaats H3 en H4. Een ontketende Nathan maakte er zich geen zorgen over en boekte onmiddellijk de overwinning voor Wit-Wit met een vlot winst in zijn wedstrijd. Kjell verknoeide door nervositeit wat punten in zijn match. Het kostte hem bijna de 1e set! Na een setbal tegen (19-20) scoorde hij drie punten op een rij en zo was de set toch nog binnen voor hem. De tweede set ging ook niet gemakkelijk maar met papa Bart als supporter kon hij die ook winnen en zo werd het 6-0. Quentin en Gatien mochten dus optreden  tegen de twee beste bezoekers. En zo leekt het ook! Quentin had al de moeite van de wereld tegen Tim Van Caeneghem. Het was knokken voor alle punten en de definitieve kloof gebeurde maar pas aan 13-13 in de derde set. Quentin scoorde zes punten op een rij en de voorsprong ging niet meer verloren. Gatien had ook een moeilijk opdracht en na een zeer verdienstelijke wedstrijd in drie sets moest hij toch de duimen leggen voor zijn tegenstander.

Einduitslag 7-1.  Een mooie uitslag... te bevestigen binnen 14 dagen in Lokeren! Ook mooi was de aanwezigheid van ouders, bestuur, spelers en speelsters die aan het trainen waren of zelf ook bezig waren met een competitie. Iedereen toonde veel interesse met de entree van onze jeugd in de competitie en dat is heel bemoedigend.