08 september 2012

Perfect start voor Mix 1

Donderdag was Mix 1 al aan z'n tweede wedstrijd van het seizoen toe. Het was ook nu weer even wat puzzelen om een ploeg samen te krijgen want (vooral) Heren 2 en Mix 3 moesten diezelfde avond een competitiematch spelen. Het was uiteindelijk Erwin die door kapitein Duch opgevorderd werd om samen met Arno te spelen. Hierdoor miste Erwin voor het eerst sinds jaaaaren een match van Heren 2. Aan dames was er geen gebrek : zowel Hélène, Julie als Sophie tekenden present.

Wit-Wit G1 - Zuid-West G1 : 6 - 2
Terwijl Mix 3 op hetzelfde moment tegen een A-speler mocht spelen (zie het verslag van Mix 3) moest Mix 1 het stellen met "maar" B1's als tegenstanders. Met Zuid-West stond wel een gekende opponent aan de andere kant van het net. Deze ploeg is zowel in de heren- als mixcompetitie de laatste jaren een vaste tegenstander in Liga. Geen verrassingen dan ook in hun opstelling.
Arno en Erwin begonnen niet scherp genoeg aan hun dubbel en keken al snel tegen een achterstand aan. Ze knabbelden deze echter weg en bij 19 - 18 kwamen ze voor het eerst op voorsprong. Arno verknalde echter de kans met een "folieke" en de set was verloren. Geen nood. Dat hoort er bij Arno nu eenmaal bij ;-) Hij was echter vastbesloten zijn "fout" goed te maken en knalde in het begin van set twee. De voorsprong ging niet meer verloren en een derde set moest beslissen over deze belangrijke wedstrijd. Ondertussen hadden Julie en Hélène immers vrij vlot hun damesdubbel al gewonnen. Het leek even mis te gaan in set drie maar een tussenspurtje met sterk serveerwerk van Erwin was goed genoeg om Arno in stelling te brengen en langs en over Zuid-West te gaan. Hiermee stond het zowaar al 2 - 0.
Mix 1 stelde de zege echter al veilig in de enkels. Christophe (nog niet helemaal competitieklaar) had zich "opgeofferd" op eerste enkel tegen Steve Mahieu zodat Arno zijn revanche kon nemen voor zijn nederlaag van vorig jaar tegen Alain Biesbrouck. Duch verloor zoals verwacht en Arno won, al was de tweede set wel heel erg nipt. Ook Hélène had het knap lastig met haar tegenstandster en had drie sets nodig. Al moet gezegd dat ze vooral ook tegen zichzelf (en haar vormpeil) aan het vechten was. Sophie had het minst moeite en zette vlot haar opponente opzij.
Hiermee stond het 5 - 1 en konden de mix-wedstrijden zonder druk gespeeld worden. Hélène en Arno maakten er niet veel woorden aan vuil en wonnen in twee set. Bij Julie en Erwin was de concentratie weg en het niveau van de wedstrijd hielp hen ook niet echt om te focussen. Bovendien was er nog de "Jo-Van-De-Perre"-opslag van de tegenstander en het feit dat de dame een tijdlang in een slappe-lach schoot bij het zien van Erwin (tja ;-). Enfin, allemaal excuses om geen goeie match te spelen en te verliezen. Gelukkig deed het er niet meer echt toe en was de overwinning binnen met 6 - 2.
Hiermee neemt Mix 1 een perfecte start en kan met vertrouwen uitgekeken worden naar de rest van het seizoen wanneer ook Lieselot en Seppe weer kunnen meedoen...

1 opmerking:

De Opper zei

Idd een zeer goeie start van Mix1. voetjes wel op de grond houden, behoud is nog steeds de doelstelling! heb de indruk dat het ontwaken uit de zomerslaap zowel bij ons al bij de tegenstanders langer is dan andere jaren.