09 oktober 2012

Heren 3 kan WEL dubbelen

Maandag stond voor heren 3 al de vierde ontmoeting op het programma. Na de winst tegen Lokerse hadden ze iets meer ademruimte in de stand maar ze verloren best niet tegen De Mintons. Het waren kapitein Jochim, Moerie, Mathieu en Glenn die de klus moesten zien te klaren.

Wit-Wit H3 - De Mintons H3 : 5 - 3
In tegenstelling tot de eerste wedstrijden begon heren 3 nu wel goed aan de partij. Mathieu en Glenn raken meer en meer op elkaar ingespeeld en dat is te zien in de dubbels. In de eerste dubbel ging het tot 11 in de eerste set nog gelijkop, daarna plaatsten Mathieu en Glenn een tussenversnelling en wonnen de eerste set met 21-16. In het begin van de tweede set namen ze meteen weer een voorsprong en die gaven ze niet meer weg. Ondertussen hadden Jochim en Moerie de vierde dubbel gemakkelijk binnengehaald. hun tegenstanders haalden in de eerste set de dubbele punten net niet en in de tweede set net wel. In de tweede dubbel hadden Mathieu en Glenn in de eerste set weinig problemen met de tegenstander en die haalde dan ook maar net de dubbele punten. In de tweede set gaven ze op het einde een voorsprong weg maar ze bleven kalm en konden de tweede set na verlengingen toch binnenhalen. Moerie en Jochim startten in de derde dubbel sterk en konden de eerste set binnenhalen maar daarna draaide het bij beide heren minder. Zowel in de tweede als in de derde set maakten ze iets te veel fouten waardoor de wedstrijd uiteindelijk verloren ging. Heren 3 dus 3-1 voor na de dubbels, het is dit seizoen al anders geweest.

In de enkels werd Glenn opgeofferd om de eerste enkel te spelen. Hoewel hij tot aan 11 altijd goed meeging moest hij toch duidelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Mathieu had het in de tweede enkel alleen maar lastig in de eerste set. Hij maakte te veel fouten en kon setverlies maar nipt vermijden. In de tweede set zette hij orde op zaken en won vlot. Het puntje was al binnen maar het werd meer. Jochim speelde sterk en bleef rustig tegen een B2. Het werd vooral in de tweede set een ware uitputtingsslag die Jochim verdiend won en zit zo al aan 7 competitiepunten. Moerie kon de zege nog wat extra glans geven maar slaagde daar net niet in. De eerste set ging nipt verloren maar Moerie pakte overtuigend de tweede set. In de derde set had hij meteen een paar punten achterstand die hij niet meer goed kon maken.

Met deze zege doet Heren 3 een goede zaak voor het behoud. Zondag staat voor hen al weer de volgende ontmoeting op het programma: een verplaatsing naar Gentse.

1 opmerking:

Erwin zei

Inderdaad een knappe overwinning tegen deze "ervaren" ploeg! Dat zelfs "den derden tem" naar jullie ging, is misschien wel nog straffer. Ja, jullie kapitein was in form! ;-)