13 november 2012

Heren 2 krijgt eerste rapport : 10 op 10

Soms zijn badminton, winnen, punten, rangschikking... maar bijzaak. En dat was gisteren een beetje het geval. Voor Heren 2 stond nochtans een belangrijke wedstrijd op het programma tegen (het eveneens ongeslagen) Latem. Doordat ook Mix 1 die avond aan de slag was en ook Heren 3 competitie speelde was het puzzelen om een ploeg samen te krijgen, zeker omdat ook Pieter in de lappenmand lag. Wat iedereen echter het meest beroerde was het feit dat Mathieu moest afhaken omdat zijn pasgeboren dochtertje sukkelde met de gezondheid. Duch werd dan maar "superinvaller" en Gregory werd uit zijn duikput gevist om nog eens te komen dubbelen. Eenmaal in de zaal ging de focus eventjes weer op badminton... en met succes.

Wit-Wit H2 - Latem H2 : 5 - 3
Bij Latem tekende "good-old-Grunert" present met enkele jonge snaken. In de eerste dubbel beten Erwin en Dimi alvast hun tanden stuk op deze combinatie. Ze gingen telkens goed mee tot aan 11 maar moesten dan de rol lossen en vonden geen antwoord op het vlakke spel en de smashes van de tegenstanders. Op het terrein ernaast hadden Heylie Duch dan weer minder moeite met hun tegenstanders. Maar ook zij worden een dagje ouder. Hun tactiek bestond er zowaar in om de tegenstander te laten smashen en alles terug te geven. Bah... Kapitein Dimi is een man van "wissels" en de volgende dubbelcombinaties gebeurde dat dan ook. Heylie en Erwin gingen in hun dubbel efkes dezelfde taktiek toepassen, maar dat pakte anders uit. Erwin kreeg de smashes op zijn forehand niet onder controle en Latem zette erg goed druk aan het net. De eerste set werd dankzij een sterke Heylie nog gewonnen, maar in de tweede liep het vooral bij Erwin niet zoals het moest. Dankzij een hoop servicefouten (van Latem) bleven Heylie en Erwin aan het begin van de derde set in de wedstrijd. Zelf punten maken zat er immers niet meteen in. Latem bekocht dit na de kantwissel toen Heylie wel een reeks services lukte en Erwin uit frustratie dan ook maar naar de forehand begon te smashen. (Van z'n tegenstander moet men leren!). Ondertussen ging het verrassend goed op het andere terrein. De power van Duch en de "stofzuigkracht" van Dimi bleken aardig samen te gaan. Het werd een spannende driesetter die uiteindelijk toch in het voordeel van Ronse kantelde. Het stond zowaar 3 - 1 voor Wit-Wit na de dubbels. Het zag er goed uit...

Erwin speelde een "opoffermatch" op plaats één, maar dat bleek volgens Grunert ook bij hem het geval te zijn... Het niveau van de match was dan ook niet hoogstand. Het was uiteindelijk Erwin die het dankzij een lagere foutenlast haalde. Heren 2 plots 4 - 1 voor en met nog drie B1's die het mochten opnemen tegen een B2 zou de klus toch moeten geklaard worden. Zo gemakkelijk plooide Latem echter niet. Glenn zat nooit echt in de wedstrijd en verloor op plaats 2. En ook Duch en Dimi leken het beslissende punt niet meteen te kunnen binnenhalen want ze verloren beiden de eerste set. Ze schakelden echter een tandje hoger en konden de tweede set wel naar zich toe halen. Werd het toch nog 6 - 2? Niet meteen. Duch trok de lijn wel door in zijn derde set en won zijn match, maar Dimi moest een 15 - 10 voorsprong toch nog uit handen geven. Hiermee stond de 5 - 3 eindstand op het bord en scoort Heren 2 een 10 op 10 in de eerste vijf wedstrijden. Een beetje onverwacht voert de ploeg dan ook de rangschikking aan in eerste provinciale. De grote titelconcurrent Pluimplukkers staat echter nog op het programma...

De taartjes nadien (een beetje bedoeld voor Mathieu) smaakten ondanks de overwinning net iets minder. Maar Wit-Wit zou Wit-Wit niet zijn als de gesprekken uiteindelijk toch niet weer de "goeie" richting uitgingen ;-) Netjes op tijd ging iedereen echter naar huis. Zich sparen voor het tornooi tijdens het komende weekend???   

2 opmerkingen:

de 20 jarige+21jaar ervaring rijke Opper zei

Ik wil even het volgende toelichten, de tactiek waarover sprake is in de dubbel van Heylie en Duch een tacktiek is die al jaren het handelsmerk is van de schrijven van dit artikel! hij heeft niet gewacht om een jaartje ouder te worden om dit toe te passen! :)

Erwin zei

De ovERWINaar zou bovenstaande ongenuanceerde "comment" toch enigszins willen corrigeren in die zin dat dit misschien wel geldt voor enkel (waarom niet?) maar niet voor dubbel. Ik blijf het "bah" vinden!