28 november 2012

Puntjes voor Jochim, niet voor Mix 3...

Zondagavond mocht Mix 3 op bezoek bij Latem, de ongeslagen leider in de reeks. Mix 3 kan elk puntje goed gebruiken in de strijd om het behoud. Het slaagde er echter nipt niet in om het verhoopte puntje mee naar huis te nemen. Persoonlijk was het dan weer wel een geslaagd avondje voor Jochim, want hij pakte de nodige puntjes om te stijgen naar B2! Proficiat Jochim!!! Een verslagje van Jochim zelf.

Latem G3 - Wit-Wit G3 : 5 - 3
Onze kapitein Ilse moest door een blessure verstek geven dus werd voor de wedstrijd tegen de voorlopige koploper de hulp van Ruth ingeschakeld. Dimi en Jochim reden samen vanuit Ronse waar ze reeds door de dames Ruth en Delphine in de zaal werden opgewacht.Grote ambities werden niet uitgesproken want het beloofde een lastige ontmoeting te worden.

Dat was meteen te merken in de dubbels. Dimi en Jochim voelden dat er veel meer dan verlies inzat mochten ze beiden hun niveau gehaald hebben. Ruth en Delphine verloren hun eerste set nipt maar konden in de 2e niet hetzelfde antwoord bieden. De enkels dan. Diesel-Dimi kwam, zoals hij vooraf verteld had, pas op gang in de 2de set nadat hij de eerste verloor. Tijdens de rust tussen set 2 en 3 koelde de motor spijtig genoeg weer af en kon Dimi niet winnen. Ruth speelt terzelfder tijd haar enkel op niveau en blikt haar tegenstander strak in. Delphine en Jochim moesten het beiden tegen een hoger geklasseerde tegenstander opnemen. In de eeste set geeft Jochim een degelijke 10-5 voorsprong uit handen maar hij kan in de 2e en 3e set wel het voordeel van de foutenlast bij zijn tegenstander uitbuiten. Met de winst pakt hij zijn 12de en 13de punt. (n.v.d.r. : normaal goed voor B2 bij de volgende deliberatie) Delphine speelde ook op niveau maar kon de eerste set in de verlengingen niet naar zich toe trekken, ook de 2de ging verloren. Zo stond het 4-2 en was het nodig om beide mixen te winnen om nog een puntje mee naar Ronse te kunnen nemen. Dimi en Ruth wonnen verdiend na een happerende 2e set en in de verlengingen van de 3e. Zo lag de beslissing bij de laatste wedstrijd. Maar daar konde Delphine en Jochim het hun tegenstander spijtig genoeg niet moeilijk genoeg maken.

3-5 is geen blammage tegen een sterke ploeg maar een puntje hadden we graag mee naar huis genomen. De laatste wedstrijd van de heenronde wordt tegen de laatste uit het klassement gespeeld. Een wedstrijd die zeker moet gewonnen worden, of de ploeg zou wel eens in de problemen kunnen geraken...