18 december 2012

Topper eindigt onbeslist...

De allerlaatse wedstrijd in de heenronde in eerste Provinciale was een onvervalste topper. De twee ongeslagen leiders Wit-Wit en Pluimplukkers stonden in Ronse tegenover elkaar. De winnaar kon dus een klein (maar belangrijk) stapje zetten richting titel. Zover kwam het uiteindelijk niet, want beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. De Pluimplukkers bleken sterken in de dubbels, Wit-Wit in de enkels.

Wit-Wit H2 - Pluimplukkers H4 : 4 - 4
Bij Wit-Wit kon Mathieu er niet bij zijn (ziekenhuisverplichtingen met zijn dochtertje) en zat Erwin (herstellend van rugblessure) als reserve aan de kant. Maar ook bij de Pluimplukkers ontbrak een belangrijke schakel. Ook op dat vlak dus geen verschil. Met Christoph als vervanger kon kapitein Dimi trouwens niet klagen. Voor de rest bestond de ploeg uit (kleine) Mathieu, Glenn, Heylie en Seppe.

De dubbels waren voor Wit-Wit niet echt een succes. Dimi en Duch konden hun spel nooit echt opdringen aan hun opponenten, al leek een verzwikte enkel van één van de tegenstanders hulp te bieden. De tweede set werd gewonnen, maar in de derde pakte één van de Pluimplukkers op 19 - 18 uit een totaal verloren positie uit met een "achterwaartse-john-semay-vis-slag" die nog over het net sloop ook! Geen matchpunt voor Wit-Wit maar de Pluimplukkers die de match grepen. Seppe en Heylie konden ondertussen alleen in de eerste set een vuist maken. De tweede ging roemloos verloren. En blijkbaar was het niet echt het dagje van Heylie want ook samen met Duch - toch een sterk dubbelduo - kon hij geen potten breken. Het was verdorie de "jeugd" die de eer moest redden in de dubbels! Glenn en Mathieu toonden dat ze nog steeds dubbelprogressie maken en wonnen een belangrijk matchke. Met 1 - 3 was immers nog niet alles verloren.

Maar ook de enkels werden op het scherpst van de snee uitgevochten. Mathieu haalde het nog redelijk vlot in zijn wedstrijd, maar de andere matchen draaiden uit op drie-setters. Het stond ondertussen 2 - 3... Glenn kwam zijn dipje uit de tweede set goed te boven en greep ruim de winst in de derde set. Tussenstand 3 - 3. Bij Seppe kraakte en vloekte het ondertussen langs alle kanten. Hij was dan ook helemaal niet tevreden met zijn spelniveau in de derde set. Toch toonde hij karakter en boog een 12-17 achterstand om tot 23 -21 winst. Wit-Wit plots 4 - 3 voor en alle ogen gericht op de wedstrijd tussen Wim en Erwin. Erwin? Ja, door rugklachten van Dimi werd die alsnog in de strijd gegooid. De eerste set leek alles onder controle al was het nog even spannend op het eind. De tweede set stevende op een thriller af zeker toen Erwin een 17 - 20 achterstand wegknabbelde tot 19-20. Het moment van Wim om een onmogelijke pluim alsnog over het net te werken. Geen 20 - 20 maar de set naar de Pluimplukkers. Alles te herbeginnen in de derde set. Erwin speelde daarin echter te geforceerd en kon een vroege achterstand (5 - 11) nooit echt wegwerken.

Hiermee stond de 4 - 4 definitief op het bord. Na een 1 - 3 achterstand na de dubbels kon Wit-Wit niet klagen met dit puntje. Maar toch "piekte" het bij hen net iets meer dan bij de Pluimplukkers. Zeker toen de twee "lucky-punten" nog eens voor de geest gehaald werden. Of hoe één puntje het verschil kan maken. Het had anders kunnen lopen... Maar dat kon natuurlijk ook gezegd worden van de enkel van Seppe. En dan is de conclussie dat een drawke misschien wel de correcte uitslag was. Met deze puntendeling lossen de twee koplopers elkaar dus voor geen vin. Maar ook de twee dichtste achtervolgers (Latem en Oudegem) sluipen een puntje dichterbij. Het belooft een spannende tweede ronde te worden!

Geen opmerkingen: