15 januari 2013

Eerste punt voor WW1, winst voor WW2

Nu ook de liga-competitie gestart is voor de eerste ploeg, staan op maandag een aantal keer een thuiswedstrijd voor Heren 1 en Heren 2 samen gepland. Gisteren was het voor de eerste keer zover. Alle (huidige) B-spelers (en Seppe) werden dan ook opgetrommeld. Alleen Ben gaf niet thuis op het berichtje van Arno. De tien spelers werden netjes over de twee ploegen verdeeld. Heren 1 speelde tegen Oostrozebeke met Arno, Duch (laatste keer?), Glenn, kleine Mathieu en Seppe. Heren 2 gaf Buggenhout partij met Erwin, Dimi, Mathieu, Pieter en Heylie.

Wit-Wit 1 - Oostrozebeke : 4 - 4
Met een klein beetje vertraging (ze hadden netjes gebeld) arriveerde Oostrozebeke in Ronse. Kapitein Arno had dus tijd genoeg om na te denken over zijn ploeg en na lang twijfelen werd toch geopteerd om de dubbels te houden zoals in de eerste match tegen de Pluimplukkers. Arno en Seppe hielden nu wel de concentratie hoog en wonnen dubbel 4. Glenn en Christophe (mijn naam is "opgeef-wedstrijd-Duch") gaven ondertussen het beste van zichzelf in de eerste dubbel, maar kwamen toch tekort. Ook dubbel 3 werd door Arno en Seppe gespeeld en binnen gehaald. Net als tegen de Pluimplukkers leverden Glenn en Mathieu weer een knappe eerste set af in hun wedstrijd. Het blijft echter een hele uitdaging om dat niveau ook aan te houden wanneer het om de knikkers gaat. Jammer genoeg gingen set twee en drie (weer) verloren en stond het 2 - 2 na de dubbels. Alles lag nog open...

De eerste enkelwedstrijden gingen alvast naar Wit-Wit. Seppe moest hard werken voor de punten maar had besloten zich niet meer op te jagen... En dat loonde. Winst in twee sets. Ook Arno speelde geconcentreerd zijn wedstrijd uit en bracht Ronse zo 4 - 2 voor. Duch daarentegen moets duidelijk zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander zodat nu alle ogen gericht waren op kleine Mathieu. Hij mocht aantreden tegen een speler die enkele weken geleden nog A-speler was, maar die vooral een dubbelspecialist is. Er lagen dus kansen... De eerste set werd gewonnen met 21 - 19 en ook de tweede ging gelijk op. Er waren set- (of match)punten over en weer maar helaas ging de set met 25 - 27 verloren. In de derde set kon Mathieu het hoofd niet koel genoeg houden (zoiets heet "ervaring") en kon een vroege achterstand niet wegwerken.

Een knappe prestatie dus van de ploeg al was winst natuurlijk heel wat mooier geweest. Het is duidelijk dat vooral in de dubbels de "ervaring" nog wat ontbreekt. Bij heel wat matchen ligt winst of verlies immers in een klein hoekje en dan is het zaak van het hoofd koel te houden. Dit leer je echter alleen door veel matchen op dit niveau te spelen.

Wit-Wit H2 - Oostrozebeke
De heren van Wit-Wit 2 hadden nog wat goed te maken tegen Buggenhout na de zwakke prestatie (en puntenverlies) in de heenronde. Erwin en Mathieu speelden gelukkig heel wat beter dan toen en wonnen een aangename wedstrijd in twee sets. Ondertussen bewees Heylie dat hij nog steeds kan dubbelen en samen met het "link(s)e" spel van Pieter won hij dubbel 4. Ook in de volgende dubbel, nu samen met Erwin, liep het in de eerste set erg vlot al moest voor de tweede een laat spurtje ingezet worden. Toen daarop ook Dimi en Pieter hun wedstrijd wonnen stond het al 4 - 0 na de dubbels.

Dimi was gebrand op revanche na zijn verlies in de heenwedstrijd, maar had er geen goed oog in (last van de rug). Hij kon inderdaad te weinig een vuist maken en verloor weer in twee sets. Dan ging het beter bij Erwin. Hij speelde degelijk (met af en toe een grote misser) en zijn tegenstander maakte net iets te veel fouten om van een spannende wedstrijd te kunnen spreken. Hiermee stond het 5 - 1 en was de winst binnen. Bij Pieter en Mathieu hoefde het dus niet echt, maar ze lieten er weinig gras over groeien. In twee korte sets wonnen ze hun wedstrijd waarmee de 7 - 1 eindcijfers vast lagen. Heren 2 had zijn revanche beet.

Ondertussen was het buiten hevig gaan sneeuwen, maar dat belette niet dat de mannen van Buggenhout nog een extra matchke speelden en ook rustig van de aangeboden broodjes meeaten. Respect! Hopelijk zijn ze (na een lange rit) nog veilig thuisgeraakt...  

1 opmerking:

Djee zei

Jow arno, 28 januari kan ik normaal spelen, laat maar weten