06 februari 2013

Enkels troef bij Dames 1

Maandag stond voor Dames 1 de 3e ontmoeting op de planning tegen Oostrozebeke. Een geduchte tegenstander als we denken aan de mixwedstrijden van vorig jaar. Kapitein Julie wou dan ook tekenen voor een drawke, maar er zat wel meer in! Speelsters van dienst: Hélène, Lieselot & Ruth (beiden deden hun come-back na de examens) en Julie. Oorspronkelijk stond Sophie ook opgesteld maar ze moest afhaken door logistieke problemen.

Wit-Wit 1D – Oostrozebeke 1D : 5 - 3
De dubbels waren allemaal net-niet wedstrijden. Drie 3-setters waar de spanning hoog opliep en kapitein Luc Goemaere van Oostrozebeke (papa van Shauni) niet goed wist waar hij moest kijken om te kunnen volgen! Hélène & Lieselot speelden de eerste dubbel en mochten heel wat weerwerk bieden aan het koppel Shauni en Marthe Tack. Ook Julie en Ruth kregen hun punten niet kado van Elke Vanparijs (die trouwens BV-spotter is…) en Lotte Derudder. De twee wedstrijden gingen in 3 sets met nipte cijfers verloren. Julie voelde de bui al hangen toen de dubbel van Lieselot en Ruth verloren ging met 20-22 en 19-21. Hélène en Julie speelden niet hun beste wedstrijd en de enige manier om punten te halen was de twee youngsters van Oostrozebeke achteraan het veld te houden: clearen was dus de boodschap en zo konden de dames alvast 1 puntje op het scorebord noteren.

Een 1-3 achterstand om aan de enkels te beginnen is niet het meest motiverende. Een kleine peptalk verder en Hélène en Ruth begonnen gezwind aan hun enkels. Geen sprake van 3-setters. Onze dames wonnen van respectievelijk Lotte en Shauni in twee sets. Er moest nog maar 1 wedstrijd gewonnen worden en het drawke was een feit. Lieselot kwam uit in de 4de enkel (we sparen ze een beetje na de examens) tegen een B2 en Julie was al gerust dat het drawke wel eens in de sjakosj zou kunnen zijn. Tegelijkertijd wist ze ook dat winst van haar zou afhangen, nooit leuk! Maar kijk alles draaide beter uit dan verwacht en zowel Julie en Lieselot (zoals verwacht natuurlijk hé) wonnen hun wedstrijd en behaalden zo de volle pot. Een deugddoende overwinning na een reeks gewonnen enkels. Om het te zeggen in Hélène haar woorden: “On joue vraiment comme des bites en double!”

Het jonge geweld van Oostrozebeke zat er na de wedstrijden een beetje door, maar niet getreurd: de overdaad aan sandwiches en charcuterie deden deugd, behalve de smeerpaté, blijkbaar is niet iedereen daar voor te vinden… Na een aangename babbel over BV’s spotten (kunnen we de mensen van Oh Oh Cherso! hier bij rekenen? De Romeo’s tot daar aan toe…), inwoners van Bali (jaja, het zijn Balinezen) en gekleurde beautymaskers die assorti zijn aan de broek van Julie werd de avond afgesloten.

Nu na 3 wedstrijden behalen onze dames 4 op 6: niet slecht voor een ploeg die geen ambities koestert en streeft voor het behoud. Komende zondag staat de wedstrijd tegen nr. 2 in het klassement gepland: Gentse. Een haalbare kaart en dus is een 2de plaats voor onze dames zeker mogelijk. Volgens bepaalde bronnen zouden ze nog voor titel kunnen gaan ;-) maar dat is de bedoeling niet… Hop naar zondag en de rest komt wel!

Geen opmerkingen: