27 februari 2013

Heren 5 blijft in running voor titel...

Voor de komende weken de confrontaties tegen de tweede en derde van de rangschikking gepland staan, mocht onze jonge ploeg geen steek laten vallen tegen Lokerse! Het verliep gelukkig goed, maar toch moeizamer dan voorzien.

Wit-Wit H5 - Lokerse H12 : 6 - 2
Donderdag kregen wij Lokerse op bezoek. Op papier geen moeilijke tegenstander, maar ze kwamen naar Ronse met een aangepaste ploeg. Evert Bastiaens, een sterke C2, deed de reis mee
en was voor het eerste keer dit seizoen bij hun 12ste ploeg opgesteld. Dit leidde zelfs even tot een lichte aanpassing bij onze opstelling.  Pas toen Sven om 20u15 !!! de zaal  in burgerkledij binnen kwam, konden wij ons klaarmaken voor de confrontatie.

Dubbel 1 (Nathan en Kjell) mocht de debatten openen en dit gebeurde niet zonder moeite. De eerste set werd wel gewonnen met 21-19, maar in de tweede ging het echt niet goed en ze scoorden maar 9 punten. Nathan irriteerde zich te veel aan de kwaliteit van de pluimen ten koste van zijn concentratie en ook Kjell speelde ondermaats. Toch was nog niet alles verloren en iedereen hoopte op beterschap.  In de derde set had ik de indruk dat ze veel misten in de afwerking ondanks het feit dat ze de rally's in handen hadden. Dit resulteerde spijtig genoeg  in een nederlaag in de derde set met 16-21 (0 - 1 dus). Op het veld ernaast stond dubbel 2 (Renaat en Quentin) ook geforceerd te spelen en werd het een derde set. Gelukkig beheersten de Wit-Wit-ers de laatste set en konden vrij gemakkelijk afwerken met 21-11. Stand : 1 - 1. Dubbel 3 en 4 konden niet samen gespeeld worden. Zo mocht Nathan zijn enkel al spelen tegen de lastige tegenstander Evert Bastiaens. Ondanks een minder goed dag kon Nathan de match in evenwicht houden. Toch ging de 1e set verloren met 17-21.  Het bleef in de tweede set heel spannend. Nathan gaf door te lange opslagen wel  4 of 5 punten "cadeau". Ondanks deze foutjes kwam Nathan 19-17 voor maar hij liet helaas de volgende vier punten aan zijn tegenstander en de tweede nederlaag was een feit! Heren 5 stond plots 1-2 achter! Niet meer dan 5 minuten later brachten Renaat en Sven gelukkig het scorebord terug in evenwicht. Ze speelden een secure wedstrijd en wonnen telkens met 21-16. Het stond weer 2 - 2. Oef!

Quentin als enkel n°2 moest terug tegen Pieter Verlee (C2) aantreden. Na een moeilijke start kwam Quentin meer en meer in de wedstrijd. Hij won de 1e set zonder glans met 21-17. De tweede ging wat vlotter en werd gewonnen met 21-13. Wit Wit kwam daarmee voor met 3 - 2. De vierde dubbel werd een rare wedstrijd. Kjell en Sven beheersten de debatten in de 1e set en wonnen met ruime cijfers. Het Lokerse duo probeerde terug in de wedstrijd te komen en onverwacht vielen de Wit-Wit-ers een beetje in slaap. Tweede set werd verloren met 19-21. Erwin, toeschouwer en coach, vond ze een beetje "te braaf" en vertrouwde me toe dat ze te veel naast elkaar speelden ! Alé nog werk aan de winkel blijkbaar... De Lokerse duo bleef er in geloven maar gelukkig speelden onze jongens terug attent en knokten om de overwinning  binnen te halen. Het werd 21-17 en het "gouden" vierde punt was binnen.

Een enkel (op twee) moest op dat ogenblik echt nog gewonnen worden. Een gelijkspel tegen Lokerse was geen optie. Wij hadden echt de volle buit nodig als we de titel ambiëren. Renaat had het blijkbaar goed begrepen en won zijn enkel tegen Sam Dujardin (D) al was Renaat zelf  niet echt tevreden met zijn niveau. Het zo belangrijke vijfde punt was binnen : 5 - 2. Sven sloot (zoals gewoonlijk) de avond af en vroeg mij of hij mocht verliezen. Ik antwoordde dat daar er geen sprake van was! Hij luisterde dan maar en won met 14 en 16. Einduitslag 6-2.

Op 3 maart wordt de verplaatsing naar Denderleeuw een topmatch! Een rasechte vierpuntenwedstrijd! Daar winnen is synoniem voor een grote stap naar de titel.