26 maart 2013

Heren 1 boekt geruststellende zege...

Amper twee weekjes na de heenronde (uitslag 4 - 4) stond al de terugronde tegen Gentse op het programma voor Heren 1. Met het oog op het behoud een belangrijk duel. Doordat Seppe weer aan het studeren is geslagen en Glenn nog steeds gekwetst is, werden Thibaut en Jéremy weer uit hun winterslaap gewekt en opgetrommeld om nog eens een matchke te spelen. Arno, Pieter en (kleine) Mathieu vormen tegenwoordig de vaste kern en Erwin mocht er om tactische reden ook bij...

Wit-Wit H2 - Gentse H1 : 6 - 2
Door de wat eigenzinninge dubbelopstelling van beide ploegen werd gestart met dubbel 2 en 4. Pieter en Mathieu beginnen elkaar steeds beter te vinden en na hun allereerste dubbeloverwinning in Oostrozebeke konden ze ook nu voor de verrassing zorgen : winst tegen de Govaertsbroers in drie sets. Een dubbel die je toch nooit cadeau krijgt... En het werd alleen maar beter. Ook Thibaut en Jeremy hadden er duidelijk zin in. Ook hier een driesetter. Gelukkig konden Thibaut en Djé hun cool bewaren en stond het zowaar al 2 - 0! En dan moest Arno nog in actie komen... Verrassend genoeg ging de dubbel Arno - Djé (waar vooraf toch een beetje op gerekend werd) snel verloren. De "touch" bij Djé was plots weg. Jammer.

Ondertussen was al aan de enkelwedstrijden begonnen. Erwin had zich vrijwillig als "kanonnenvlees" op tweede enkel gemeld om zo Pieter en Mathieu ééntje te laten zakken... Hij had er wel heel veel zin en kon tot 14 - 14 in de eerste set zijn wagonnetje aanhaken. Daarna was het beste er af en ging de set verloren. Ook in de tweede set keek hij al snel tegen een grote kloof aan. Zo stond het 2 - 2 maar moest het jonge geweld nog in actie komen. Mathieu en Pieter ontgoochelden niet en deden wat ze moesten doen : winnen. Bij Mathieu ging dat in twee vlotte sets, Pieter had er (tegen een B2) drie lastige sets voor nodig. Maar zo stond het 4 - 2 en was een drawke zeker al binnen!

Straffe toebak van Arno...
Alle ogen waren nu gericht op Arno. Die mocht deze keer wel tegen Steven spelen die zo kreeg waarvoor hij gekomen was... De eerste set kon Arno gecontroleerd uitspelen, maar zoals zo vaak was dat het sein om in set twee de teugels wat te laten vieren. Die set ging dan ook verloren. De negative spiraal kon niet meteen omgebogen worden en bij de kantwissel in de derde set stond het 2 - 11 voor Steven! Die zag zijn kansen op een mooie overwinning groeien. Maar dat was zonder Arno gerekend. Met de rug tegen de muur haalde hij z'n beste badminton boven! Punt voor punt knabbeld hij aan z'n achterstand en zelfs een lucky netbal van Steven kon hem niet stoppen. Hij haalde de set en match binnen met 21 - 19! Van een remonte gesproken! Een kapitein waardig...Daarmee was trouwens ook het beslissende vijfde punt binnen.

Er bleef nu enkel nog de derde dubbel over die nog (voor de eer) moest afgewerkt worden. Thibaut en Arno amuseerden zich duidelijk in de eerste set en wonnen vlot. Misschien wel te vlot... Door wat foliekes gind de tweede set immers in verlengingen verloren. In de derde set was de concentratie er terug en met een "Arno-punt" kon Thibaut de wedstrijd afsluiten. Zo stond het 6 - 2 en deed Wit-Wit 1 een goede zaak in de strijd om het behoud. Volgens de wijsheid van ene zekere backhand-Geoffrey volstaan 10 punten immers om zich te redden. En laat dat nu - 4 wedstrijden voor het einde - exact het puntenaantal zijn dat Heren 1 na deze overwinning verzameld heeft. De volgende wedstrijden kunnen dus met minder druk gespeeld worden. Te beginnen met donderdag tegen de Pluimplukkers...

3 opmerkingen:

Bachand Geoffrey zei

Laat het me zo stellen, na het zien van de stand in de poule.
Nog een overwinning zou het behoud veilig stellen, dan zijn er nog twee ploegen die max 11 kunnen halen en heeft Onze eerste ploeg (Noemt die eigenlijk nog Wiet-Wiet 1) er 12.

Erwin zei

Volgens nog andere bronnen kunnen we zelfs nog kampioen spelen : als wij alles winnen en de rest van de ploegen alles verliest ;-) ;-)