12 mei 2013

Seizoen eindigt "op spoed"

Meer dan een week na de allerlaatste competitiewedstrijd van Wit-Wit dit seizoen, toch nog een verslagje... Ja, de gebeurtenissen hadden dan ook wat tijd nodig om te bezinken. Wat een hoogtepunt had moeten worden eindigde immers in mineur op de spoedafdeling van het ziekenhuis in Sint-Niklaas...

Mintons G2 - Wit-Wit G2 : 4 - 4
Het was Gemengd 2 die de eer had om de allerlaatste wedstrijd van het competitieseizoen 2012 - 2013 te spelen. Na een erg regelmatig seizoen waarbij regelmatig gewonnen werd maar vooral veel gelijk gespeeld, stond Mix 2 op één wedstrijd van het einde op een derde plaats met één puntje achterstand op Mintons G2. De laatste wedstrijd was tegen... Mintons G2! Winst betekende dan ook de tweede plaats én stijging naar Liga! Door de vele Oostvlaamse dalers uit Liga stijgt immers ook de tweede mee met kampioen Oudegem. Aangezien de heren uit deze mixploeg de week voordien ook promotie naar Liga afgedwongen hadden, ging de ploeg er ten volle voor. Maar ook de Mintons waren geïnteresseerd in de promotie. Het werd dus een ontmoeting op het scherpst van de snee, waarbij Ronse moest winnen en de Mintons genoeg hadden aan een drawke. Voor Ronse was de vaste kern present bij de heren : Mathieu, Pieter en Erwin. Bij de dames gaf in laatste instantie Julie nog verstek, maar gelukkig was Ruth bereid om de prioriteiten in haar agenda even om te gooien en Sophie te vergezellen... Het zou echter een bittere nasmaak krijgen. Ook de Mintons was niet helemaal compleet en moesten een B1-dame missen.

Kapitein Erwin had lang getwijfeld over zijn opstelling, maar koos dan toch voor een behouden opstelling in de hoop een 3 - 5 overwinning uit de brand te slepen. De dames begonnen alvast schitterend aan de ontmoeting. Sophie en Ruth speelden stevig en wisten de fouten in hun dubbel te beperken. Een beetje verrassend wonnen ze dan ook hun dubbel in twee sets! Wit-Wit alvast op voor op het schema dat de kapitein in zijn hoofd had. De dubbel van Erwin en Mathieu werd nu wel heel belangrijk. In de eerste set werden ze nog overdonderd door het jonge geweld van de Mintons, maar beiden voelden dat er meer in zat als ze zelf de aanval konden overnemen. De tweede set was erg spannend, maar met een sterke servicereeks wist Erwin de set binnen te halen. Ook de derde set startte schitterend en Mathieu en Erwin konden draaien bij 11 - 3. Erwin kende even een dipje (stress?) en de Mintons kwamen weer in het spoor. Gelukkig wist Mathieu met enkel rake smashes de match toch binnen te halen. Een oerschreeuw van Erwin begeleidde het laatste punt : Ronse 0 - 2 voor! En dan moesten de enkels nog komen...

Noodlot slaat toe : Ruth out met zware blessure
Sophie zette haar goeie prestatie uit het dubbel door en speelde een erg sterke enkelwedstrijd. Jammer genoeg ging de eerste set verloren met 22 - 20. De tweede set was iets minder spannend, maar toch ook 21 - 17. Ondertussen had Mathieu de eerste set verloren, maar herpakte hij zich in de tweede set. Maar toen sloeg het noodlot toe. Ruth, op plaats twee, moest Wit-Wit een bijkomend puntje bezorgen en was daar goed mee bezig. Tegen een B2 had ze de eerste set gewonnen en in de tweede set zat ze nog steeds op schema. Maar toen ging ze bij een onschuldige pluim en zonder aanleiding plots door haar enkel. Ruth schreeuwde het uit van de pijn en op haar been steunen was onmogelijk  Erwin wist direct hoe laat het was en alles werd in gereedheid gebracht om naar de spoedafdeling te gaan.

De rest van de ontmoeting werd dan ook in mineur afgewerkt. Mathieu won nog zijn enkelwedstrijd en bracht zo de stand op 2 - 3. Pieter verloor zijn wedstrijd en zo stond alles weer gelijk : 3 - 3. Nu restte enkel nog de mixwedstrijd van Sophie en Pieter die kon gespeeld worden. Zij maakten er een erg spannende wedstrijd van die ze in drie sets wonnen. Aangezien Wit-Wit maar met twee dames vertrokken was naar Sint-Niklaas kon de laatste mixwedstrijd niet gespeeld worden.

Hiermee eindigde de ontmoeting op 4 - 4 en was de promotie voor de Mintons. Iedereen besefte echter dat zonder het uitvallen van Ruth Wit-Wit de beste papieren zou gehad hebben. Er was vooreerst de opgave van Ruth in haar enkelwedstrijd en bovendien werd ook de mix van Mathieu en Ruth (op plaats 2) niet gespeeld. Maar laat ons eerlijk zijn, zonder Ruth heeft een promotie naar Liga ook weinig zin...

Ondertussen legden Ruth, Erwin en Jurgen (de Mintons) met veel geduld de hele procedure af op de spoedafdeling van Sint-Niklaas. Foto's, scanner, dokters... Het uiteindelijke verdict was (zoals Erwin vreesde) loodzwaar : achillespees afgescheurd! Ondertussen werd Ruth reeds succesvol geopereerd. In eerste instantie betekent dit zes weken gips, gevold door enkele weken brace. Daarna begint de lange revalidatie. We hopen vooral om Ruth gezond en wel terug te zien op een badmintonveld.

Bij deze wensen we de Mintons nog eens hartelijk te bedanken voor de opvang en begeleiding tijdens de lange uren op de spoedafdeling. Hoewel we er zelf graag bij geweest waren, wensen we ze een knap seizoen in de derde Liga toe!

Kapitein Erwin

Geen opmerkingen: