01 september 2013

Competitie seizoen 2013 - 2014 (deel 1)

Deze avond trappen Gemengd 1 (tweede Liga) en Heren 3 (tweede Provinciale) het nieuwe competitieseizoen af. Wit-Wit treedt dit jaar aan met 9 ploegen. Dat is er eentje minder dan vorig jaar. Oorzaak zijn enkele zware blessures in de spelersgroep, het afhaken van enkele spelers en de verjonging in heel wat ploegen. Maar dat hoort er nu eenmaal bij... De club is in elk geval blij dat de opvolging klaar staat. Vandaag een (kort) overzichtje van de herenploegen:

Heren 1 : Derde Liga
Spelers : Arno (kapitein), Seppe, Mathieu en Pieter
Reserve : Djé, Erwin,
Vooraf : Deze ploeg kende een doorgedreven verjonging. Onder aanvoering van kersvers A-speler en kapitein Arno moeten de spelers echter een mooi seizoen kunnen draaien in derde Liga. Vooral de start zal belangrijk zijn. Het is dus het eerste seizoen zonder de "oude garde", maar Mathieu en Pieter moeten dit kunnen opvangen... Alleen de krappe spelerskern zou wel eens een probleem kunnen vormen!

Heren 2 : Derde Liga
Spelers : Dimi (kapitein), Erwin, Mathieu, Glenn, Duch
Reserve : Pieter, Jochim, Gregory en spelers Heren 3
Vooraf : Na de titel van vice-kampioen steeg deze ploeg naar derde Liga. In elk geval geen cadeau! Zeker niet nu Mathieu voor de rest van het seizoen out is met een schouderblessure en ook Glenn de eerste maanden niet beschikbaar is wegens een operatie. Het behoud zou een hele straffe prestatie zijn!

Heren 3 : Tweede Provinciale
Spelers : Jochim (kapitein), Nicolas, Hendrik, Aaron, Quentin, Nathan
Reserve : Fred, Christophe en alle spelers van Heren 4
Vooraf : Vorig jaar wist deze ploeg zich nipt te handhaven in deze reeks. En dat zal ook dit jaar de opdracht worden. De ploeg werd immers verjongd met enkele spelers uit Heren 4 en het opgedoekte Heren 5. Maar onder leiding van een gedreven kapitein Jochim moet dit lukken!

Heren 4 : Derde Provinciale
Spelers : Christophe (kapitein), Kjell, Renaat, Sven, Kevin, Gatien, Joris
Reserve : Heren 3 (indien nodig) en alle niet genoemde spelers
Prognose : Deze ploeg is een mooie mengeling van "jong" en "oud". De vijfde ploeg behaalde vorig jaar makkelijk de titel in vijfde provinciale maar is nu opgenomen in Heren 4. Meteen twee reeksen hoger dus voor de jonge gasten. maar ze kunnen dit ongetwijfeld aan. De "oudjes" moeten dan weer voor wat dubbelervaring zorgen.

P.S. Staat je naam niet in het lijstje? Geef dan een seintje aan Erwin. Er is altijd wel plaats in een ploegje.

Geen opmerkingen: