29 september 2013

Mix 2 onderuit tegen titelkandidaat

Het zijn drukke tijden voor Mix 2 die al z'n derde wedstrijd in evenveel weken moest spelen. Gelukkig kon Julie even haar "drukke taken" aan de kant leggen om de ploeg te vervoegen. Bij de heren mocht Dimi (Mix 3) de ploeg compleet maken. De tegenstander was deze keer Gentse 1G, een ploeg die vorig seizoen nog in Liga speelde. Geen makkelijke opdracht dus...

Wit-Wit 2G - Gentse 1G : 2 - 6
Dimi en Erwin begonnen vol goede moed aan de dubbel na een stevige training maandag en de tips van Luc in het achterhoofd. Het mocht echter niet baten. Tegen de broertjes Govaert ging de eerste set verloren waarbij ze enkel een opflakkering kenden toen de supporters van Wit-Wit even van hun smartphone opkeken en zich lieten horen. De tweede set was helemaal een maat voor niets. Even later stapten ook Sophie en Shelly al van het terrein. Ondanks moedig weerwerk was het Gentse duo duidelijk de betere gebleken. Wit-Wit stond meteen 0 - 2 achter. De vraag was of een aantal sterke enkels ook in deze ontmoeting de ommekeer konden betekenen.

Maar dat was deze keer niet het geval. Julie beet in de eerste set haar tanden stuk op de verdediging van Johanna. Ze kreeg de opdracht mee om in de tweede set wat aanvallender te spelen en dat leek te werken. Al was de opflakkering van korte duur. Verlies in twee sets. Dat was ook het geval bij Dimi die jammer genoeg een mooie voorsprong in de eerste set nog uit handen gaf. De tweede set werd met duidelijkere cijfers verloren. Pieter speelde naar eigen zeggen "een van zijn meest frustrerende wedstrijden ooit" en mocht ook na twee sets als verliezer van het terrein. Hiermee stond het 0 - 5 en was de wedstrijd gespeeld. Wat niet wou zeggen dat Shelly haar wedstrijd ook gewonnen gaf. Integendeel! Tegen een ervaren B1-speelster wist ze de eerste set te winnen. De tweede ging jammer genoeg met 19 - 21 verloren terwijl ze gans de set had voorgestaan. Shelly bewees echter om het hoofd koel te kunnen houden en behield de nodige concentratie in de derde set. Een knappe overwinning alweer voor Shelly, de derde op rij!

Ook deze keer konden de mix-dubbels zonder stress gespeeld worden. Al was het nu omdat winst er niet meer inzat. Pieter wou revanche nemen voor zijn enkelwedstrijd en samen met Sophie won hij zijn mix-wedstrijd na een overtuigende prestatie! Ook Julie en Erwin gingen goed van start maar bij 13 - 8 stokte de machine plots. De set ging verloren met 16 - 21. In de tweede set kregen ze geen grip op de service van de dame aan de overkant en al snel stonden de 12 - 21 eindcijfers op het blad.

Hiermee eindigde de ontmoeting op 2 - 6 verlies. Deze nederlaag tegen een van de topfavorieten uit de reeks hoeft geen drama te betekenen. Toch worden de komende wedstrijden best nog wat punten gepakt om uit de gevarenzone te blijven. Hoopgevend aan deze ontmoeting waren in elk geval de winst van Shelly in dames enkel en van Sophie en Pieter in mix. Dit zullen ook de komende ontmoetingen de wedstrijden zijn die de basis moeten vormen om de nodige punten binnen te halen.