29 november 2013

Massa driesetters levert puntje op.

Na al het tornooigeweld wordt er ook nog steeds competitie gespeeld. Gemengd 2 mocht het thuis opnemen tegen Eikenlo 2, de - jawel - tweede in de stand. Aangezien Julie het "rustig aan" moest doen, Christophe nog op de terugweg was uit Nederland en Mathieu en Ruth nog steeds gekwetst zijn, bestond de ploeg uit slechts vier spelers : Sophie, Shelly, Pieter en Erwin. Ze maakten er een heel lange ontmoeting van die uiteindelijk op een billijk drawke eindigde.

Wit-Wit 2G - Eikenlo 2G : 4 - 4
Erwin en Pieter begonnen zwak aan de herendubbel en lieten zich wat vangen aan het (ogenschijnlijk) nonchalante spel van de tegenstanders. Gelukkig krikte Pieter in de tweede en derde set het niveau op (Erwin bleef daarentegen hangen) en sleepte zowat eigenhandig de overwinning binnen. Sophie en Shelly begonnen wel goed aan de wedstrijd en wonnen de eerste set. Ze konden die lijn jammer genoeg niet doortrekken en verloren in drie sets. Tussenstand : 1 - 1

Toen was het tijd voor de enige twee-setter van de avond. Gelukkig maar... Het spelniveau van Erwin was immers niet om aan te zien (tot zijn eigen grote ergernis). Omdat ook zijn tegenstander niet in z'n beste vorm verkeerde werd het een draak van een wedstrijd die Erwin met 16 - 21 en 18 - 21 verloor. Gelukkig kon Pieter daarna de zaak weer rechttrekken door in drie sets zijn enkelwedstrijd te winnen. En het bleef gelijk opgaan. Sophie won in haar enkelwedstrijd de eerste set maar moest dan hoestend en kuchend de volgende twee sets aan haar tegenstandster laten. (Toch bedankt Sophie om na drie dagen ziekte de ploeg toch uit de nood te helpen.) Maar ook nu weer wist Wit-Wit de bordjes gelijk te hangen in... een driesetter. Na zwaar verlies in de eerste set, speelde Shelly heel wat beter in de tweede set. Een derde set moest de beslissing brengen. En wat voor in. Shelly maakte een 18 - 20 achterstand goed om dan het eerste matchpunt te missen. Waarna er twee matchpunten voor haar tegenstandster volgden. De laatste belandde net naast de lijn waarna Shelly het toch kon afmaken!

Zo stond het 3 - 3 en was alles nog mogelijk. Het was echter reeds 22u30 toen de beide mixwedstrijden konden startten. Onder het oog van de (geduldige) zaalwachter werden het ook hier  twee driesetters! Daarin speelden Erwin en Shelly een moedige wedstrijd, maar voor de derde keer dit seizoen bleek dat ze samen nog wat te weinig ervaring hadden. Gelukkig kan kapitein Erwin nog steeds op Pieter en Sophie rekenen om een mix-wedstrijd binnen te halen. Hiermee stond klokslag 23u05 de 4 - 4 eindscore op het bord en haalde Wit-Wit één puntje binnen. Erg tevreden kon kapitein Erwin hier niet mee zijn (al lag dat grotendeels aan hemzelf), maar helemaal ongelukkig was hij ook niet. Gemengd 2 blijft hiermee immers in de middenmoot ronddobberen, maar het degradatiespook loert nog steeds om de hoek!

Geen opmerkingen: