28 november 2013

Vlaamse Kampioenschappen een succes!

Badmintonclub Wit-Wit mag terugblikken op een (vermoeiend maar) geslaagd weekend! De Vlaamse Kampioenschappen in Ronse waren een succes, zowel sportief als organisatorisch. Proficiat aan de winnaars en bedankt aan alle spelers, supporters, Referee, umpires, lijnrechters en medewerkers!!!
 
Flore pakt goud en zilver!!
Heel wat ogen waren dit weekend gericht op Flore die voor haar thuispubliek een eerste Vlaamse titel mocht proberen pakken. En dat deed ze! Jammer genoeg pakte ze die titel niet in een mooi duel met haar tegenstandster (Stephanie Van Wel) want die moest geblesseerd forfait geven voor de finale. Jammer, maar toch een verdiende eerste Vlaamse titel voor Flore. De kers op de taart had de titel in het gemengd dubbel kunnen worden samen met Nick Marcoen. In een zinderende driesetter moesten beide jonge spelers echter hun meerdere erkennen in de kunde en ervaring van Debbie Janssens en Hans Willems. Met goud en zilver om de nek kan Flore echter op een geslaagd kampioenschap terugblikken. (Foto Fabrice Gevaert)


In de marge van deze prestatie speelde ook broer Arno een sterk tornooi. Na een heuse thriller in de eerste ronde schakelde hij bijna het eerste reekshoofd uit. Jammer genoeg kon hij in de derde set twee matchpunten niet verzilveren en verloor hij tegen de latere finalist. Ook in het dubbel ging hij er pas in drie spannende sets uit tegen de latere finalisten. Mathieu en Seppe verloren in de eerste ronde van het enkelspel.   
 
De (andere) winnaars...
Alle Vlaamse kampioenen badminton in de A en B1-reeks voor 2013 vind je hier : http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=D04D4B7C-BC04-457C-AB1F-C86F817F9F77
 
Dank je wel!!!
"25 jaar bestaat badmintonclub Wit-Wit in Ronse en dit was zeker een reden om samen de handen uit de mouwen te steken en Ronse eens in Vlaanderen op de kaart te plaatsen voor de Belgische badmintontop met de Vlaamse kampioenschappen. Als... voorzitter dank ik iedereen voor 2 weekends oneindig veel inzet van het bestuur en alle medewerkers. Dank aan Wit-Wit spelers, ouders, supporters, zaalwachters, Referee met zijn scheidsrechters en de logistieke steun van Badminton Vlaanderen. Wit-Wit hoopt dat iedereen, van speler tot supporter een hoogdag heeft beleefd in Ronse en sporthal ’t Rosco (’t Ronsisch Sport Complex)"

Joris (voorzitter)
 

1 opmerking:

La Mama zei

Aan alle spelers : het was TOP!
Aan alle medewerkers : super dikke merci!!