31 december 2013

Terugblik competitie deel 1 : het kan / moet toch beter...

Op de drempel van 2014 (en geïnspireerd door het verslagje van Wit-Wit H4) kijken we even terug naar de eerste helft van het competitieseizoen 2013 - 2014. Als we de resultaten bekijken van de zes ploegen die reeds in actie kwamen, dan kunnen we niet over een denderend succes spreken. Haast alle ploegen bengelen achteraan en zullen in 2014 mogen strijden voor het behoud. De vele blessures die Wit-Wit in het najaar van 2013 teisterden zullend daar niet vreemd aan zijn. Hopelijk brengt 2014 meer geluk (en punten).

Wit-Wit G1 - tweede Liga: degradatie
Voor Mix 1 zit het seizoen er al op. Na de feestelijkheden van vorig jaar (met de titel en promotie naar tweede Liga) stond de eerste Mix-ploeg al snel weer met de voetjes op de grond. Het werd een rampseizoen die afgesloten werd op de laatste plaats in de reeks (en dus degradatie). Niet onlogisch als je door omstandigheden voor twee ontmoetingen forfait moet geven en een aantal wedstrijden (noodgedwongen) moet aantreden met speelsters uit Mix 2 en zelfs Mix 3.

Wit-Wit G2 - eerste provinciale:
onderaan de middenmoot

Eind vorig seizoen stond Mix 2 al met anderhalf been in derde Liga tot een zware blessure van Ruth roet in het eten strooide. Geen promotie dus...en gelukkig maar. Want in de maanden nadien blesseerden ook Mathieu en Glenn zich en werd Julie zwanger. Bijna meer dan de helft van de ploeg viel dus uit. Gelukkig streed de andere helft voor wat ze waard waren en kwam Shelly de (vrouwelijke) rangen versterken. Dit resulteerde in enkele spannende wedstrijden en een voorlopige 4e plaats. Toch is het behoud nog niet veilig! Met amper twee puntjes voorsprong op de laatste in de stand en maar liefst 5 ploegen binnen de 2 punten wordt het nog een spannende tweede helft van het seizoen waarbij we vooral uitkijken naar de terugkeer van Ruth.

Wit-Wit G3 - tweede provinciale:
strijden voor het behoud

Voor de derde Mix-ploeg leek het na drie wedstrijden (5 op 6) een rustig seizoen te worden. In de vier laatste wedstrijden werden echter geen punten meer geraapt. Hierdoor is de ploeg weggezakt naar de derde laatste plaats. Met als eerste wedstrijd van de terugronde de ontmoeting met de voorlaatste (Oudegem) lijkt januari alvast beslissend te worden voor de strijd om het behoud!

Wit-Wit H3 - tweede provinciale:
strijden voor behoud (2)

De ploeg van kapitein Jochim speelde tot nog toe geen slecht seizoen maar speelde net iets te veel gelijk om goed te zijn. Hierdoor schiet je weinig op in het klassement; Op de laatste speeldag van de heenronde stootten ze daarbij nog op een versterkt Mintons H2 zodat ze halverwege de competitie ook op de derde laatste plaats staan. Strijden voor het behoud is dan ook de boodschap. Hierbij heeft Heren 3 wel nog alles in eigen handen.

Wit-Wit H4 - derde provinciale:
mooie derde plaats

Zoals we in het verslagje van kapitein Christophe konden lezen heeft de vierde herenploeg (een mooie mengeling van jeugd en "ervaring") er voorlopig een knap seizoen opzitten met een voorlopige derde plaats als resultaat. Dit is de enige ploeg van Wit-Wit voor wie het behoud al verzekerd lijkt! Mooi zo!

Wit-Wit D2 - tweede provinciale:
strijden voor behoud (3)

Na de degradatie uit eerste provinciale vorig jaar leek het er op dat de tweede damesploeg probleemloos het behoud zou moeten kunnen verzekeren in tweede provinciale. Punten krijg je echter niet cadeau. In een kleine reeks wegen twee nipte nederlagen snel door en staat de ploeg op een derde laatste plaats. Ook hier staat als eerste wedstrijd de ontmoeting met de voorlaatste (ook Oudegem)  op het programma. Een wedstrijd die richtinggevend zal zijn voor de rest van het seizoen!

Aan de slag
Voor Wit-Wit H1, H2 en D1 start de (Liga)competitie pas na nieuwjaar. Met nog enkele gekwetsten op de bank (Mathieu en Glenn), een zwangere secretaris (Julie), iemand op het strafbankje (Arno) en de examens belooft de eerste maand januari alvast erg moeilijk te worden! Duimen maar...

Geen opmerkingen: