19 februari 2014

Wit-Wit op BK Jeugd : wat na het Vandenhoucke-tijdperk?

Het komende weekend vinden in Louvain-la-Neuve de Belgische Kampioenschappen voor de jeugd plaats. Voor het eerst sinds jaren zal dit zonder een "Vandenhoucke" op de tabellen zijn. Wit-Wit werd de voorbije jaren door (eerst) Arno en (daarna) Flore verwend met titels en ereplaatsen op dit kampioenschap. De jeugd in Ronse zit echter niet stil en enkele jonge spelers timmeren hard (en met succes) aan de weg... Het is echter de vraag of dit ook een medaille kan opleveren.

Bij de U11 en U13 heeft Wit-Wit (wegens de drukke kalender en de afstand) geen deelnemers aan de start staan. Het is dus nog koffiedik kijken wat de leidersplaats van Kobe in de provinciale Jeugdcup betekent op nationaal niveau.

De deelnemers van Wit-Wit vinden we vooral bij de U15. Shelly (hopelijk is ze genezen) en Amy zullen er zowel in enkel als dubbel een gooi proberen doen naar een medaille. Benieuwd wat ze na hun knappe prestaties op het Provinciaal kampioenschap waard zijn op nationaal niveau. We moeten wel vermelden dat één van de grote medaillekandidaten voor Wit-Wit jammer genoeg niet kan meedoen aan dit kampioenschap. Quentin  werd immers geselecteerd om met de nationale selectie aan te treden in Denemarken op "Eight Nations U15". Een knappe prestatie! (Hierover later meer.)

Bij de U17 hadden we Nathan op de tabellen staan, maar die moest deze week wegens een blessure aan de knie forfait geven. Jammer!

Alle info over het tornooi vind je via deze link : http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=54C0BDE3-512C-4C5B-89C7-D1D65844E850


Geen opmerkingen: