10 februari 2014

Geen punt voor Heren 3 bij de leider

Heren 3 is nog steeds verwikkeld in een harde strijd om het behoud in tweede Provinciale. Elk punt is dan ook welkom. Voor het bezoek bij leider 4Ghent trok kapitein Jochim met Nicolas, Quentin en Erwin naar Gent. Een puntje was het ultieme doel. Dat lukte jammer genoeg (net) niet.

4Ghent 1H - Wit-Wit 3H : 6 - 2
Voor de dubbels had kapitein Jochim er (terecht) voor gekozen om met vaste koppels te werken. Met Quentin en Jochim stond er een stevig koppel op 3 en 4. Nicolas en Erwin mochten proberen stunten op 1 en 2. Maar de dubbels leverden jammer genoeg niets op. Jochim en Quentin kwamen in hun eerste dubbel net te kort om setwinst te pakken. Dat lukte bij Nicolas en Erwin wel, maar in de derde set konden ze een slechte start (5 - 0 achter) net niet meer wegwerken. In de volgende dubbels eenzelfde scenario. Goed spel van Jochim en Quentin, maar telkens net te weinig voor setwinst. Ondertussen propte Erwin het hoofd van Nicolas vol goede raad en die had er wel oren naar. Hij speelde opnieuw een heel goede dubbel. Alleen ontbrak op het einde de koelbloedigheid bij Nicolas en de power bij Erwin om het af te maken.  

Met een 4 - 0 achterstand was het uiteraard erg moeilijk om nog een puntje te veroveren. Maar onmogelijk was het niet. Erwin veegde alvast de nul van het bord door zijn enkel te winnen tegen Bert. Die was de eerste set meer bezig met de wedstrijd naast hem zodat Erwin weinig moeite had. In de tweede set gaf Erwin zelf een mooie voorsprong uit handen. De derde ging (op fysiek) dan weer naar Erwin. De belangrijkste wedstrijd was echter die van Jochim. Door het geschuif van de thuisploeg moest hij aantreden tegen hun sterkste enkel-troef. Jochim weerde zich goed en haalde er een driesetter uit. Door te veel directe fouten ging die derde set (en dus ook de ganse ontmoeting) echter verloren. De wedstrijden van Nicolas en Quentin waren dan ook zonder belang meer. Ze werden echter ook met de nodige inzet gespeeld. Nicolas jaagde zich echter veel te veel op in zijn eigen spel en verloor (vooral tegen zichzelf). Jammer na die goeie dubbels. Ook Quentin had even wat tijd nodig om zich aan te passen (en de vermoeidheid van het Provinciaal Kampioenschap de dag voordien uit zijn benen te krijgen). Op het einde van de derde set was hij echter nipt de betere.

Hiermee was de 6 - 2 nederlaag een feit. Een puntje was mogelijk geweest (meer ook niet) maar daarvoor had een dubbeltje moeten gewonnen worden. Nu moest Wit-Wit zich troosten met een filmpje op Facebook van een "schoon punt" van Erwin. Die moest na de ontmoeting ook snel naar huis om de kat te bevrijden en zijn kinderen in bed te steken. Met veel pijn in het hart werden dan ook een viertal frituren zomaar voorbij gereden zonder te stoppen. Dit wordt later wel ingehaald... Beloofd!  

Geen opmerkingen: