07 maart 2014

Heren 3 doet wat moet...

Jochim die wat zenuwachtige berichten over en weer stuurt naar Erwin. Dat kon alleen betekenen dat er een belangrijke match zat aan te komen voor Heren 3. En inderdaad, met de komst van De Mintons stond een onvervalste degradatieduel op het programma in tweede provinciale. In deze superspannende reeks is elk puntje van goudwaarde... Met Nathan voor maanden in de lappenmand en Pieter die gaan skiën is, was kapitein Jochim er niet gerust in. Bovendien is Glenn nog maar enkele weken terug aan het spelen na een maandenlange revalidatie zodat het nog wat koffiedik kijken was naar zijn niveau. Erwin mocht dus mee opdraven om samen met Glenn, Quentin, Nicolas en Jochim de punten binnen te halen. En dat lukte... Oef!

Wit-Wit 3H - De Mintons 2H : 5 - 3
Zoals verwacht traden De Mintons in hun dubbels aan met een mengeling van hoge (Jurgen en Tim) en lage klassementen. Een beproeft recept die al meermaals tot succes geleid heeft. Het was aan Ronse om dit te counteren. Jochim en Quentin begonnen goed aan hun dubbel met vlotte winst in set één. Daarna kwam de ervaring van Jurgen echter boven en Jochim en Quentin beten er hun tanden op stuk in set twee en drie. Erwin en Glenn leken dan weer op weg naar winst in de eerste set van hun dubbel, maar moesten tot hun grote frustratie zien hoe De Mintons in de laatste rechte lijn nog de winst wegkaapten. Die frustratie was nog niet weggeëbd in set twee en dat zorgde niet voor goed badminton. Erwin en Glenn keken plots tegen een 10 - 16 achterstand aan. Beiden maakten echter een klik en zonder veel woorden vochten ze terug tot 16 - 16. De drive was terug, de set werd gewonnen en ook de derde set ging naar Ronse : 1 - 1.  In hun tweede dubbel lieten Jochim en Quentin zich niet ringeloren en geconcentreerd haalden ze de winst binnen. Het was aan Erwin en Nicolas om Wit-Wit helemaal op rozen te zetten. Ze startten sterk (8 - 0) maar lieten toch nog de set uit handen glippen! Even opnieuw focussen zorgde voor winst in set twee. Het was nu zaak om het hoofd koel te houden in set drie. Dat lukte tot 20 - 14 waarna de stress leek toe te slaan. Gelukkig viel bij 20 - 18 een pluim nog net binnen en stond het 3 - 1.

Jochim was ondertussen op positie drie al bezig aan een sleutelduel in de ontmoeting. Hij haalde de winst in twee sets binnen en zorgde alvast voor een drawke. Een belangrijk punt. De eerste twee enkels waren immers van een ander kaliber. Niemand verwachtte van Glenn een overwinning tegen Jurgen dus hij kon alvast eens testen in zijn eerste enkel sinds maanden. En het viel nog reuze mee. Uiteraard staat Glenn nog niet helemaal op scherp maar zijn slagvastheid en snelle slagen is hij nog niet verleerd. Verlies, maar met opgeheven hoofd. Ook Nicolas mocht proberen "stunten" tegen Tim. En bijna leek het te lukken. in de eerste set speelde hij heel goed mee. Jammer genoeg moest hij bij 18 - 18 de rol lossen. In de tweede helft keek hij onmiddellijk tegen 5 punten achterstand aan en nam de frustratie de bovenhand. Dit leidt uiteraard nooit tot goed spel. Een werkpuntje... Nadien kwam de flow wel terug, maar te laat. Alle hoop was gevestigd op Quentin die in staat moest zijn om op positie vier de overwinning binnen te halen. Quentin speelde niet zijn beste match, maar vandaag telde dat niet. De wedstrijd werd gewonnen en zo stonden de 5 - 3 eindcijfers op het bord!

Met deze 5 - 3 overwinning neemt Heren 3 wat meer afstand van De Mintons in het klassement. De schaapjes zijn nog niet op het droge, maar de ploeg heeft alles weer in eigen handen...

Geen opmerkingen: