17 maart 2014

Heren 3 (eindelijk) gered!

Kapitein Jochim kan eindelijk opgelucht ademhalen. Na een lang en zwaar seizoen (met te veel drawkes) kon Heren 3 door twee opeenvolgende overwinningen eindelijk het behoud veilig stellen. In deze zware reeks - waar 12 punten misschien niet zullen volstaan voor behoud - komen nu plots nog 4 andere ploegen in aanmerking voor degradatie en kan Wit-Wit zelfs nog tweede worden.

Wit-Wit 3H - Oudegem 4H :  5 - 3
Na de overwinning tegen De Mintons behield kapitein Jochim het vertrouwen in zijn vijf spelers : Nicolas, Quentin, Glenn, Erwin en hijzelf. Enkel Pieter kwam nog de gelederen aanvullen zodat Heren 3 op z'n sterkst stond. En dat was nodig! De achillespees van deze ploeg blijft immers de dubbels. Jochim en Pieter keken al snel tegen verlies aan in twee korte sets. Erwin en Nicolas startten beter en wonnen de eerste set. Ze leken de wedstrijd onder controle te hebben, maar daar was jammer genoeg niet veel meer van te merken in set twee en drie. Ze kwamen nooit meer in hun spel en verloren de wedstrijd. Meteen stond Ronse 0 - 2 achter. Daar had de kapitein zeker niet op gerekend. Gelukkig wisten Erwin en Glenn hun mooie reeks dubbeloverwinningen te verlengen door in - voor minder doen ze het niet - in drie sets te winnen. Vooral het matchpunt mocht er zijn. Het was een ongelooflijk lange rally waarbij beetje bij beetje gans de zaal met ingehouden adem het resultaat afwachtte. Met een ultiem dropje deed Erwin dan toch de zaal ontploffen en stond het 1 - 2. Quentin en Jochim leken de bordjes gelijk te hangen, want na verlies in de eerste set wonnen ze de tweede. Ook de derde set liep goed tot 20 - 16. Quentin liet om één of andere reden een pluim die duidelijk buiten was niet vallen en het eerste matchpunt ging verloren. Het brak hen zuur op, want ook de volgende vijf punten gingen naar Oudegem en zo werd de wedstrijd alsnog verloren met 20 - 22. Doodjammer!

Zo begon Heren 3 met een 1 - 3 tussenstand aan de enkels en geen 2 - 2. Toch wel een verschil. Gelukkig bewees Heren 3 dat - niet voor het eerst dit seizoen - ze het verschil kunnen maken in de enkels. Pieter had tijdens de laatste dubbel al vrij probleemloos zijn enkelwedstrijd gewonnen in twee sets zodat het 2 - 3 stond. Ook Glenn had weinig moeite met zijn opponent die maar nipt de dubbele cijfers haalde. Dat was de tegenstander van Quentin zelfs niet gegund want Quentin sloot zijn wedstrijd af met 21 - 9 en 21 - 9 en bracht zo Wit-Wit op een 4 - 3 voorsprong. Gelijk spelen was echter niet voldoende zodat alle ogen gericht waren op Nicolas. Die ging goed van start in zijn enkelwedstrijd tegen Tim. Alleen een klassiek dipje op 17 leek even roet in het eten te gooien, maar Nicolas haalde de eerste set binnen. De tweede set had hij nog meer onder controle en met 21 - 15 haalde hij de set, de wedstrijd en de ontmoeting binnen.

Nadien bleek dat er ondanks alle beschikbare communicatiekanalen toch een communicatiestoornis opgedoken was tussen Jochim en Glenn waardoor thuisspelers en bezoekers tegen een tafel boordevol beleg aankeken maar er geen kruimel brood te bespeuren was. Gelukkig bestaat er nog zoiets als broodautomaten en werd ook dit probleem nog net op tijd opgelost... De laatste wedstrijd voor Heren 3 is er nog eentje (zonder stress) tegen Gentse met een eventuele tweede plaats als inzet.