04 april 2014

Kapitein Dimi redt (weer) de eer

Heren 2 had de ambitie om tijdens de laatste thuismatch z'n puntenaantal van gans de competitie te verdubbelen of zelfs te verdrievoudigen! (Een slimmerik kan berekenen hoeveel punten ze al gesprokkeld hebben). Dat zou echter geen eenvoudige opdracht worden tegen Tielt, de tweede in de stand en een uitgesproken titelkandidaat.

Wit-Wit 2H - Tielt 1H : 1 - 7
De ontmoeting begon met een klein beetje vertraging doordat Erwin en Duch wat later in de zaal waren. Maar die achterstand op het schema was snel weer ingehaald na de eerste dubbels. Glenn en Erwin (nochtans ongeslagen in 2014) kregen geen vat op hun tegenstander en de (snelle) shuttle en gingen roemloos ten onder. Neen, we noemen geen cijfers... Op het veld ernaast was de dubbel van Jochim en Dimi al even snel gedaan, maar zij scoorden toch heel wat meer punten. De volgende dubbels leverden geen punten op, maar er was toch beterschap te merken in het spel. Erwin en Duch haalden na nipt verlies in de eerste set een felbetwiste tweede set binnen. In de derde set konden ze jammer genoeg de lijn niet doortrekken. Een identiek verhaal in de dubbel van Glenn en Mathieu. Twee spannende sets - eentje voor elke ploeg - maar een derde set waarin te snel tegen een grote achterstand aangekeken werd. Een zware, maar niet onverwachte, 0 - 4 tussenstand was het resultaat.

In de enkelwedstrijden werd hard geprobeerd om de eer te redden. Jochim speelde sterk, maar zijn tegenstander was toch iets beter. Ook Duch beet fel van zich af tegen zijn boomlange tegenstander, maar hij kraakte in de derde set. Mathieu stapte dan weer van het veld na een frustrerende - "alles buiten, maar dan ook alles" - match. Het was tenslotte kapitein Dimi die de eer redde door de vierde enkel te winnen. Al moest hij daar wel behoorlijk diep voor gaan. De eindcijfers : 1 - 7.

Hiermee zat de laatste thuiswedstrijd van Heren 2 er op. Eén mager puntje is nog steeds het resultaat na 9 ontmoetingen. Er rest nog één (zware) wedstrijd tegen de Pluimplukkers om daar iets aan te veranderen...