03 juni 2015

Mathias won goud op de Specials !!!

De Specials zijn dan al twee weekjes achter de rug, toch willen we onze spelers nog eens in de bloemetjes zetten... Voor onze club konden Mathias Van Opbroucke, Celien Van Parys en Yana Quintelier meespelen. Door een misverstand met de organisatie kon Emile De Coninck enkel deelnemen aan de openingsceremonie, maar de volgende keer zal ook hij opnieuw op de baan aan het werk te zien zijn! Op donderdag en vrijdag moesten de deelnemers telkens 2 wedstrijden spelen. Op zaterdag een slotmatch met bijpassende slotceremonie en het doven van de Olympische vlam.Mathias pakt zijn eerste gouden medaille!
Mathias speelde ook deze keer verschillende topontmoetingen die hij nu telkens wist te winnen. Super gedaan! Zijn badmintontrainingen werpen duidelijk hun vruchten af! Ook Yana toonde een grote inzet en kon soms met winst van de baan wandelen.Celien klaar voor de wereldspelen in L.A.
Celien, onze meest ervaren speelsters in dit circuit, deed haar uiterste best. Ze had enkele geduchte tegenstanders maar wist toch een aantal wedstrijden te winnen. Deze overwinningen zullen haar het nodige vertrouwen schenken om deze zomer (eind juni) af te reizen naar L.A. Daar mag ze tijdens de World Special Olympics ons landje vertegenwoordigen samen met 3 andere badmintonners. Alvast veel succes daar aan de overkant van de oceaan!!

Dankjewel !!!
Dank aan de trouwe supporters die in Brussel aan de zijlijn hun sterspelers naar de overwinning coachten en schreeuwden! Ook een woord van dank aan onze trouwe sponsor, serviceclub “De Ronde Tafel”. Dankzij hen kunnen wij de integratie van deze spelers in onze club nog vlotter laten verlopen. Ook de jaarlijkse deelname aan de Specials is mede dankzij hun sponsoring financieel net iets vlotter te realiseren. Dus ook aan De Ronde Tafel een dikke merci!

Flore naar Baku!
Maar ook nog even dit: Celien is niet onze enigste internationale topper! Ook in het reguliere circuit heeft Ronse een topper in huis. Van 12 tot 28 juni trekt Flore Vandenhoucke naar Baku voor de alleereerste Europese Spelen. Ze verdedigt er samen met haar dubbelpartner de Belgische kleuren in het dames dubbelspel. Wordt vervolgd... ;-)

Geen opmerkingen: