08 oktober 2006

Luc burgemeester... Joris Schepen!

De stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn geteld in Ronse. Het werd een superspannende race die in een millimeterspurt gewonnen werd door de CD&V van burgemeester Luc Dupont. De CD&V haalde 2 (ja 2 !) stemmen meer dan de SP.a van Gunther Deriemaker. Dit betekent dat Luc Dupont de burgemeester van Ronse blijft. Nieuw is ook dat een coalitie van CD&V en SP.a volstaat om een werkbare meerderheid te vormen. De "blauwe" (VLD en GBIC) hebben elkaar dus wat in het verlies geduwd en belanden in de oppositie. Samen met het Vlaams Belang die er wel weer op vooruit ging, maar niet zo veel als verwacht.

Joris haalde 851 voorkeurstemmen en wordt hiermee de derde stemmentrekker binnen de CD&V. Alvast een serieuze verbetering van zijn vorige score! Een schepenambt is dus gegarandeerd. Benieuwd wat het wordt...

We geven graag ook nog mee dat Thibaut net de kaap van de 100 stemmen wist te halen, 101 om precies te zijn. Niet onaardig...

Het vermelden waard is tenslotte ook de (meer dan waarschijnlijke) intrede van de eerste Schepen van allochtone afkomst in het College. Nedia, een dame van 21 jaar! We wensen haar alle succes.

Nog even alles op een rijtje :
CD&V : 4167 stemmen : 8 zetels
SPa : 4165 stemmen : 8 zetels
Vlaams Belang : 3722 stemmen : 7 zetels
VLD : 1714 stemmen : 2 zetels
GBIC : 1459 stemmen : 2 zetels
Belang Ronse / NVA : 356 stemmen : 0 zetels

Alle uitslagen vind je in detail op deze verkiezingssite van de Vlaamse Overheid.

Hiermee sluiten we het hoofdstuk "politiek" op deze blog af en concentreren we ons weer op de sport ;-)

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Joris,
Proficiat met uw 851 stemmen en uw schepenambt. Ik ben benieuwd wat het wordt... (Al zou ik het wel weten...) Ik zie op sommige blogs zelfs al de roep verschijnen om binnen zes jaar het burgemeesterschap te ambiƫren ;-)
Soit, zondag hebt ge in elk geval mijn bijnaam alle eer aangedaan...