08 mei 2007

Eindstanden competitie 2006 - 2007

Nu de competitie 2006 - 2007 er voor alle ploegen definitief op zit, is het tijd voor een korte terugblik. Dat het een fantastisch seizoen was (het tweede jaar op rij trouwens), staat buiten kijf!

Wit-Wit 1 Gemengd : kampioen 1ste Provinciale
Nadat vorig jaar nog tot op de laatse speeldag gestreden werd voor het behoud, deed de Mix halverwege het seizoen plots mee voor de titel. Eén speeldag voor het einde greep WW1G ook effectief die titel en was de promotie naar de nationale Liga-reeksen een feit! De basis hiervoor werd gelegd door twee fantastische maar nipte overwinningen tegen Oudegem. Na verlies tegen Genste zag het er nog even beroerd uit, maar na puntenverlies van Oudegem kon WW1G één speeldag voor het einde het verdiende feestje vieren...

Wit-Wit 1 Heren : kampioen 3e Liga A
Dat WW1 voor dé prestatie van het jaar zorgde, werd op deze blog al uitgebreid uit de doeken gedaan. Als kersverse debutant in derde Liga slaagde de ploeg er in om voor het tweede opeenvolgende jaar kampioen te spelen en door te stoten naar tweede Liga. Of zoals ploegkapitein Heylie het zo mooi verwoordde : "We hebben dit jaar onze doelstelling niet kunnen waarmaken... We gingen immers voor het behoud ;-)"

Wit-Wit 2 Heren : vierde 1ste Provinciale
WW2H speelde na de titel van vorig jaar in tweede Provinciale een vrij zorgeloos seizoen in de hoogste Provincaiel reeks. Het behoud werd, mede dankzij enkele invalbeurten van wat mannen uit "den eerste ploeg", vrij vlot verzekerd. Al was de terugronde niet zo sterk. Het was vooral een aangenaam seizoen voor de groep B2-spelers die aan de wedstrijden in eerste Provinciale een lekkere kluif had. Volgend seizoen wordt het "behoud" een belangrijke opdracht.

Wit-Wit 3 Heren : tweede 3 e Provinciale B
De "derde ploeg" eindigde dit jaar erg verrassend op de tweede plaats! Jammer genoeg werd op de allereerste speeldag met een verzwakte ploeg onmiddellijk verloren tegen de latere kampioen. Thuis strandde WW3 in de terugmatch op een 4-4 gelijk spel zodat de kloof niet meer gedicht kon worden. Al bij al een sterk seizoen. (Zeker omdat - meer dan de spelers lief was - vaak met f***ing plastiek moest gespeeld worden.) Volgend seizoen zouden een aantal jongere spelers hiervan moeten kunnen profiteren door mee te draaien in derde provinciale.

Wit-Wit 4 Heren : vierde 4e Provinciale B
De "jonge gasten" van de vierde ploeg speelden een van hun betere seizoenen. Ze behaalden 8 punten en eindigden daarmee op een zeer verdienstelijke vierde plaats. Dit moet een record zijn ;-) Enkel jammer van enkele boetes en een forfait. Volgend seizoen zal deze ploeg verder kansen geven aan jonge of nieuwe competitiespelers.

Wit-Wit 1 Dames : vijfde 1ste Provinciale
Voor de "eerste damesploeg" was het dit seizoen wat puzzelen om er elke match met een stevige ploeg te staan. Maar dankzij de speelsters van WW2D lukte dit aardig. Door enkele knappe wedstrijden werden er ruim voldoende punten gehaald om de twee laatste ploegen vlot achter zich te houden en het behoud te verzekeren.

Wit-Wit 2 Dames : vierde 2de Provinciale A
De dames van WW2D kenden een wat moeilijke start maar groeiden daarna in de competitie. Ze sprokkelden her en der wat punten en eindigden zo op een vierde plaats. Ook hier primeert echter de mogelijkheid om als beginnend competitiespeler ervaring op te doen en te groeien... al is een gezonde ambitie zeker op z'n plaats.

De officiële links naar de eindstanden van zowel de Liga-reeksen als de Provinciale competitie vindt u hier :
  • Uitslagen en standen LIGA
  • Uitslagen en standen PBO
  • Geen opmerkingen: