13 april 2010

Heren 1 wist schande uit heenronde uit...

Gisterenavond keken de heren van de eerste ploeg van Ronse en Oudegem elkaar in de ogen. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het behoud in tweede Liga. De winnaar deed immers een gouden zaak, de verliezer restte er slechts één of twee wedstrijden om de zaak te redden. De ploeg van Wit-Wit bestond nog steeds uit Duch, Arno, Djé, Ben en Erwin. Deze laatste gaf aan momenteel niet zo in form te zijn als enkele weken geleden en misschien best geen enkel te spelen. Hierdoor mocht Ben in enkel aan de bak. Achteraf gezien een gouden zet...

Wit-Wit H1 - Oudegem H1 : 6 - 2
Er was duidelijk nagedacht door beide ploegkapiteins over de ploegopstelling. Resultaat : twee tactische opstellingen waarbij op geen enkel moment twee dubbels tegelijk konden gespeeld worden! Er werd dan maar dubbel per dubbel gespeeld met waar kon een enkel ertussen. Het beloofde een lange avond te worden (op een vuile en gladde vloer)...
Het begon allemaal echter niet zo goed voor Wit-Wit. Arno en Dje, in Lokeren nog in superform, verloren een beetje verrassend van Gert en Michaël. Vooral bij Djé leek het een avondje "net niet" te worden en Arno slaagde er niet in het spel naar zich toe te halen.
Ben (foto) compenseerde echter dit verlies door (al) z'n enkel te winnen tegen Nils. Ben speelde tactisch en technisch een sterke wedstrijd tegen de "man niet in form" (dixit Nils himself) en kwam nooit echt in de problemen. Zou hij niet telkens eerst z'n enkel mogen spelen??? Tijd voor de tweede dubbel en een herkansing voor Arno en Dje. Ze leken vlot te winnen van Cedric en Nils maar gaven na vlotte winst in set één toch nog set twee uit handen. Ze krikten hun niveau gelukkig weer op en brachten Wit-Wit toch 2 - 1 voor. Hierna kon dubbel 4 gespeeld worden samen met de enkelwedstrijd van Djé. Terwijl Ben en Erwin een lange wedstrijd aan het uitvechten waren met Cedric en Michaël speelde Djé alle frustraties uit de dubbels van zich af in zijn enkel tegen Gert. Hij speelde bevrijd en alles leek weer te lukken! Na een knappe wedstrijd won hij in twee sets en bracht Wit-Wit 3 - 1 voor. Ben en Erwin hadden ondertussen set één gewonnen maar konden in set twee een matchpunt niet benutten. Met 23 -25 kwam er een derde set. Daarin serveerde Ben bijzonder sterk en stond het snel 11- 2. Ben en Erwin gaven die voorsprong niet meer uit handen en zorgden alvast voor een drawke. Duch en Erwin mochten nog aan de slag in de laatste dubbel. Hierover kunnen we kort zijn: ze werden door Gert en Nils gewogen en (veel) te licht bevonden. Hiermee kwam Oudegem een stapje dichterbij tot 4 - 2. Maar Wit-Wit had nog Arno en Duch die hun enkel mochten spelen. Arno had er na het debacle op het Ros Beiaard niet echt zin in, maar won toch de eerste set. De tweede set speelde hij niet geconcentreerd en ging verloren. Hij informeerde dan of een overwinning nog van doen was en duwde dan even door. Gevolg : vlotte winst in set 3 en een definitieve 5 - 2 voorsprong voor Wit-Wit. Om 22u40 kon Duch dan eindelijk beginnen aan zijn enkel. Hij plaatste de kers op de taart door in twee sets te winnen en de 6 - 2 eindcijfers op het bord te zetten.
Hiermee heeft Wit-Wit toch een beetje de 8 - 0 vernedering uit de heenmatch uitgewist. Maar wat nog veel belangijker is : de eerste ploeg doet een gouden zaak in de strijd om het behoud. Oudegem moet nu immers nog vol aan de bak in de volgende wedstrijden tegen de andere degradatiekandidaten.
Om 23 uur kon iedereen eindelijk onder de douche kruipen en daarna aan tafel. Net op tijd om de dames van Latem (verslagje volgt) er net vandoor te zien gaan. Ondanks de belangijke overwinning hielden de heren van "den ieste ploeg" het opvallend rustig. Het waren nog Heylie en Erwin die de eer (eventjes) moesten hoog houden. De ploeg wordt een dagje ouder zeker ;-) ;-)

4 opmerkingen:

De Opper zei

een paar opmerkingen bij het verslag: ik neem het compleet op mij dat Erwin en ik in den HD3 te licht zijn bevonden door de tegenstanders. dat kan ook niet anders aangezien ik 78kg weeg en Erwin 82kg (info Ilse), Nu ik ben dat gewoon want als ik met Bem speel weeg ik ook te licht door.
Wat betreft de opmerking " de ploeg wordt een dagje ouder" ook hier neem ik alles op mij! je zou het aan mijn uitelijk niet zeggen maar ik ben het die de gemiddeldeleeftijd naar boven haal!
zie je wel dat ik mijn zwakkere punten kan toegeven!!! Prout!

Erwin zei

;-) ;-) Er staat al weer een 7 voor, dus let maar op... ;-)

De Opper zei

Ammaai dat moet dan wel ne zeeeeeeeeeer groooooooooooten stro... geweest zijn!!!!!!

Erwin zei

Trainen "Opper", trainen, trainen en nog eens trainen... Had je iets anders verwacht ;-)