14 april 2010

Wit-Wit 1 blijft in tweede Liga...

De winst van de eerste ploeg tegen Oudegem maandagavond was beslissender dan gedacht. Na enig rekenwerk van kapitein Heylie en Erwin (die mannen hebben niet beter te doen...) blijkt immers dat Wit-Wit H1 door deze overwinning nu al zeker is van het behoud in tweede Liga!

De kampioen (Pluimplukkers - alles gewonnen) en de laatste (Zuid-West - alles verloren) zijn al langer gekend in deze reeks. Tussen de overblijvende 4 ploegen (Oudegem, Wit-Wit, Lokerse en Merchtem) is het een harde en spannende strijd voor het behoud. In het slechtste geval kunnen al deze vier ploegen nog met 10 punten samen de competitie beëindigen. In dat geval is Wit-Wit echter zeker van het behoud wegens "meer gewonnen" wedstrijden. In alle andere scenario's is er altijd wel één ploeg die onder Wit-Wit zal eindigen... (Bekijk hier alvast de tussenstand.)

Hiermee is nogmaals aangetoond hoe snel het kan keren in een competitie met (maar) zes ploegen. Twee weekjes geleden zag ondergetekende het nog erg somber in (sorry jongens!) en twee overwinningen later staat de ploeg in pole-position om misschien zelfs nog de tweede plaats te veroveren... Want ondanks het behoud heeft Wit-Wit 1 natuurlijk de ambitie om z'n thuisreputatie hoog te houden en z'n twee resterende thuiswedstrijden te winnen. Ja, zelfs tegen Pluimplukkers ;-) Een beetje ambitie kan geen kwaad... ;-)

Geen opmerkingen: