20 april 2010

Op het scherp van de snee...

Voor Wit-Wit 1 stond de voorlaatste speeldag op het programma : een thuiswedstrijd tegen Merchtem. Ondanks het feit dat het behoud sinds vorige week al zeker was, had Wit-Wit er toch zin in. Enerzijds wou "den ieste ploeg" revanche nemen voor de nederlaag tijdens de heenronde, anderzijds wou het de ongeslagen reeks thuis verder zetten en zo tweede eindigen in de poule. Ook Merchtem was echter gemotiveerd. Winnen betekende immers dat ze aan een drawke in hun laatste wedstrijd in Oudegem genoeg hadden voor behoud, anders moesten ze winnen. Het werd een bijzonder spannende ontmoeting die uiteindelijk eindigde op een gelijk spel...

Wit-Wit H1 - Merchtem H1 : 4 - 4
Beide ploegen hadden tijdens de heenronde in "den derde tem" beklonken dat ze met dezelfde enkelopstelling zouden spelen. Kwestie dat Wit-Wit revanche kon pakken (zoals ze zelf beweerden). In de dubbels werd wel wat gewisseld. Ben mocht nog een keer met Arno aan de slag en deed dat niet slecht. Ze hadden een set nodig om ingespeeld te raken, maar wonnen daarna in drie sets. Erwin en Duch mochten het nog een keer proberen en kwamen heel wat beter voor de dag dan vorige week. In een slopende driesetter moesten ze echter erkennen dat Merchtem over sterke dubbels beschikt. Dat ondervonden ze ook in hun tweede match, waarin ze wel goed weerwerk boden maar net te kort kwamen. (Al begon bij Erwin ook wel de vermoeidheid van het voorbije weekend door te wegen). Arno en Dje wisten hun dubbel wel vrij vlot te winnen en brachten zo de bordjes op 2 - 2.
Tijd voor de revanche... Van die revanche bleek echter eerst niet veel in huis te komen. Ben verloor de eerste set en ook Dje kon geen vuist maken... Maar het leek daarna te kantelen want Ben won met tactisch goed spel de tweede set en ook Djé kwam weer helemaal in de match en dwong een derde set af. Die kon hij echter, ondanks een fikse voorsprong, niet verzilveren. En toen uiteindelijk ook Ben in drie sets verloor stond het plots 2 - 4. Gelukkig was Duch ook nog gebrand op z'n revanche en na twee loodzware sets kon hij het in de derde set toch afmaken. Hiermee stond het 3 - 4 en kon Arno de bordjes gelijk hangen. Een gekwetste Arno verloor echter de eerste set... Hij wist zich toch nog op te laden (knap!!) en zette de 4 - 4 eindcijfers op het bord.
Met dit drawke stond er eigenlijk een score op het blad waar geen van beide ploegen echt gelukkig mee was. Wit-Wit eindigt hoogst waarschijnlijk derde (tenzij gestunt wordt tegen de Pluimplukkers) en Merchtem moet nu winnen... Conclusie : Oudegem was de grote winnaar van deze ontmoeting... Den après was nog kort maar gezellig en het is nu vooral uitkijken naar het duel tussen Oudegem en Merchtem...

3 opmerkingen:

Heylie zei

Proficiat voor het voledige seizoen. Een overwinning gisteren had misschien beter gesmaakt dan een gelijkspel, maar zoals gehoopt in het begin blijven we in tweede.

op naar volgende week voor een stunt!!!

Nils zei

Bedankt om jullie zo hard te weren voor ons ;)

Erwin zei

@ Nils : Hmm ja ;-) Maar uiteindelijk zullen jullie het toch zelf nog moeten doen hé... (Al heb je nu wel het voordeel dat een drawke volstaat). Het zal spannend worden denk ik... ;-)