01 november 2010

Heren 2 wint, Glenn C1 en Erwin onderuit!

De dag na het (geslaagde!) trouwfeestje van Anneleen stonden er drie competitiewedstrijden op het programma. Heren 2 had er ook eentje op het menu. Gelukkig stond de verplaatsting tegen Denderleeuw pas om 18 uur gepland. Het feestje liet (op het eerste zicht) echter niet te veel sporen na en Dimi, Venter, Moerie en kapitein Erwin stonden netjes op tijd fris op te warmen. Na zijn wedstrijd op de Pluimplukkers was ook Glenn (op zoek naar nog wat extra puntjes voor zijn C1) nog afgezakt naar Denderleeuw.

Denderleeuw H1- Wit-Wit H2 : 2 - 6
Wit-Wit legde de basis voor de overwinning in de dubbels, hoewel het in sommige wedstrijden heel wat zweet kostte. Moerie en Glenn hadden het enkel in de eerste set lastig en wonnen de tweede vlot. Anders was het bij Erwin en Dimi. Ze startten goed maar moesten dan toch de set laten gaan. In de tweede set vochten ze zich terug in de wedstrijd en dwongen ze een derde set af. Ondanks het belabberde spel van Erwin wisten ze die (met een mooie reeks halverwege de set) toch te winnen. In de dubbel nadien ging het met Erwin van kwaad naar erger. Niets lukte, slagen werden gemist en aan het net was het een drama. Hij beperkte zich uiteindelijk dan maar tot elke pluim "hoog en ver" terug te geven of te smashen. Gelukkig stond Venter er wel en werd de eerste set gewonnen. De tweede set ging verloren. Paniek in set drie toen Venter plots een enorme pijnscheut kreeg in zijn heup. Na wat pijnlijke minuten besloot hij toch verder te spelen. Het lukte en de set en wedstrijd werden nog gewonnen. Voor de laatste dubbel nam Moerie toch maar de plaats in van Venterke. Samen met Dimi zorgde hij voor de beste dubbel van de dag zodat Wit-Wit met een 4 - 0 voorsprong aan de enkels kon beginnen.

Glenn pakt (extra) puntje en wordt weldra C1...
Glenn had enkele uurtjes voordien met Heren 3 zijn 9e en 10e punt gepakt voor zijn C1, maar wou er voor de zekerheid toch nog graag eentje bij doen. Hij kreeg echter een kwaaie tegenstander (ex-C1) tegenover zich. Hij had dan ook drie sets nodig om deze noot te kraken. Het lukte echter waardoor Glenn nu zo goed als zeker C1 zal worden. Het is enkel wachten op de deliberatie in januari. Ondertussen begon het spelniveau bij Erwin dramatische vormen aan te nemen. In zijn wedstrijd tegen een B2 kwam hij gewoon niet in het spel voor en haalde hij ternauwernood de dubbel cijfers : 13 en 10 was het beschamende resultaat. Toch de sporen van het feestje? Ook Dimi had het niet onder de markt, maar hij wist op het einde van elke set toch telkens een grote achterstand nog om te buigen in winst. Tot grote ontgoocheling van zijn tegenstander die twee puntjes verloren zag gaan. Moerie tenslotte kon na twee goeie dubbels zijn form niet bewijzen in de enkel. Hij verloor in twee sets.
Hiermee eindigde de wedstrijd op 2 - 6. Ondanks de (persoonlijke) ontgoocheling van kapitein Erwin mocht de ploeg dus toch tevreden zijn want het boekte de derde overwinning in vier wedstrijden. Hiermee blijft de ploeg bovenaan meedraaien in het klassement en is alles nog mogelijk...
Na de vriendelijke ontvangst (met broodjes!) besloot de ploeg toch nog even af te draaien aan de Mac. Het suikergehalte moest bij sommige immers dringend aangevuld worden. Dat het woord "fast" uit "fast food" niet van toepassing was op de bediening, maakte dat het toch nog 23 uur was tegen dat iedereen weer thuis was ;-)