14 december 2010

Gemengde gevoelens bij gemengde ploegen.

Gemengde gevoelens gisteren na de competitie. Zowel Mix 1 als Mix 3 mochten aan de slag. "Den eerste ploeg" verzekerde zich van het behoud door winst tegen Lokerse, "den derden ploeg" verkeek een gouden kans om ruim op kop te gaan in de stand en een hand uit te steken naar de titel...

Wit-Wit G1 - Lokerse G1 : 6 - 2
De kalendercommissie had blijkbaar rekening gehouden met de examenkalender van de spelers uit de topsportschool want zowel Flore, Ine als Sam (Lokerse) tekenden present voor deze ontmoeting. Beide ploegen op hun sterkst dus. Hoewel het niet zijn gewoonte is, pakte kapitein Duch deze keer toch uit met een tactische opstelling. De belangen voor Mix 1 waren dan ook groot (behoud) en, toegegeven, Sam is gewoon ook erg sterk ;-)
In de dubbels verloren Djé en Arno na een spannende wedstrijd één van hun weinige wedstrijden. Ine en Flore hadden dan weer geen problemen in hun dubbel. Tussenstand 1 - 1. Hierna was het tijd voor de eerste tactische ingreep en werd Djé "opgeofferd" tegen Sam. Hij speelde behoorlijk goed mee, maar moest toch ervaren dat Sam "net" iets beter was. Arno kon in de tweede enkel wel winnen en zette de bordjes op 2- 2. Flore en Ine waren in hun enkelwedstrijden duidelijk sterker dan hun tegenstandsters (wat ze aan hun klassement ook "verplicht" zijn) en brachten Wit-Wit 4 - 2 voor. Eén mixwedstrijd was genoeg voor winst. Verrassend genoeg waren het niet meteen Arno en Flore (opgesteld in mix 2) die daarvoor zorgden. Ine en Djé speelden als eerste koppel misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen en wonnen (verrassend) in twee sets! Knap werk! Uiteindelijk wonnen ook Arno en Flore (in drie sets) waardoor de stand 6 - 2 was.

Met deze overwinning heeft Mix 1 niet alleen het behoud verzekerd, maar komt het plots ook op de derde plaats in de stand. Het is duidelijk dat deze ploeg, mits altijd op volle sterkte, had kunnen meedingen naar de titel. Nu het behoud echter een feit is, zal de toekomst uitwijzen waar de ambities voor volgend jaar mogen gelegd worden...


Wit-Wit G3 - Latem G3 : 3 - 5
Bij Mix 3 waren er minder lachende gezichten te zien na afloop van hun wedstrijd tegen Latem. Hoewel Latem "slechts" vierde stond, kwamen ze toch met een erg sterke ploeg afgezakt naar Ronse. Voor Wit-Wit speelden kapitein Ilse, Sophie, Moerie, Fred en Glenn.
Een groot deel van het verlies kan gezocht worden in de dubbels. Daarin had Wit-Wit het geluk echt niet mee. Moerie en Fred verloren de heren dubbel met 21-19, 20-22 en 27-29 (!) terwijl Ilse en Sophie hun wedstrijd verloren zagen gaan met 21-19, 18-21 en 20-22. Mix 3 meteen 0 - 2 achter. Een achterstand die ze niet meer ophaalden.
Fred weerde zich in zijn enkelwedstrijd als een duivel in een wijwatervat maar kwam nipt te kort (in drie sets) tegen een B2. Glenn won wel overtuigend zijn enkel en tekende het eerste puntje aan voor Wit-Wit. Tussenstand 1 - 3. De dames konden Wit-Wit niet langszij brengen. Ilse won wel in twee sets haar enkel, maar Sophie moest duidelijk haar meerdere erkennen tegen een B2. Tussenstand 2 - 4. Beide mixen moesten gewonnen worden om nog een puntje binnen te halen. Fred en Ilse (gerodeerd op het tornooi van Herne) wonnen hun wedstrijd en deden even de hoop oplaaien. Moerie en Sophie speelden verdienstelijk maar zagen (alweer in drie sets) de overwinning naar Latem gaan. En hoewel Wit-Wit in totaal meer punten scoorde dan Latem, stond hiermee toch een pijnlijke 3 - 5 nederlaag op papier!

Gemengd 3 toch herfstkampioen!
Ondanks dit verlies mag Mix 3 zich toch herfstkampioen noemen! Het sluit de heenronde af met één puntje voorsprong op de naaste achtervolgers. (Het hadden er dus 2 of 3 kunnen zijn.) Maar het is een wat magere troost. Met vier ploegen binnen de twee punten wordt de tweede helft van het seizoen nu nog heel erg spannend. Al deze ploegen kunnen de titel nog grijpen. En in de wetenschap dat Wit-Wit de 3 eerste achtervolgers nog op verplaatsing moet bekampen, wordt het voor deze ploeg nog een hele zware klus!

Geen opmerkingen: