11 december 2010

Heren 2 en 3 draaien mee aan de top...

De voorbije week stonden zowel voor Heren 2 als Heren 3 de laatste wedstrijd van de heenronde op het programma. Mits winst konden beide ploegen een mooi plekje veroveren aan de top van het klassement. En dan weet je nooit in de terugronde... Beide ploegen deden wat moest!

Gentse H2 - Wit-Wit H2 : 2 - 6
Heren 2 met kapitein Erwin, Mathieu, Dimi en Moerie mocht zich klaar maken in een overvolle kleedkamer. Niet minder dan zes (!) competitiewedstrijden stonden die avond gepland in Gent. Bij het uitwisselen van de ploegformulieren had Wit-Wit op de meeste posities een klassementje hoger staan. Het leek dus haalbaar...
Wit-Wit speelde met twee vaste duo's in de dubbels : Erwin met Mathieu en Moerie met Dimi. Dit leverde resultaat op want na twee keer winst van Erwin/Mathieu en één keer winst en verlies bij Dimi/Moerie stond het 1 - 3. Mathieu en Erwin zorgden in de enkels alvast voor de winst door elk hun match te winnen. Dimi deed daar nog een puntje bij door ook zijn wedstrijd te winnen al had hij het even moeilijk om de concentratie te behouden toen Gentse "wat troeven" liet voorbij komen. Moerie verloor nog zijn enkelwedstrijd waardoor de eindstand uiteindelijk 2 - 6 werd. De vrees om achteraf geen plaats te hebben in de douches bleek ongegrond. Alle wedstrijden waren in twee sets beslist waardoor Wit-Wit als eerste weer onder de douche stond ;-)

Heren 2 herfstkampioen...
Met deze overwinning komt Heren 2 zowaar aan de leiding in het klassement en mag het zich (met één puntje voorsprong) herfstkampioen noemen. Na de nederlaag op de openingsspeeldag zette Heren 2 immers een perfecte reeks neer. De tegenstand is echter allerminst van de poes en nog zeker niet kansloos. Het wordt dus nog een spannende terugronde!
Nadien bleek dat Gentse nog met een probleempje zat, want hun vaste kroeg bleek dicht te zijn. Wit-Wit trok het zich niet aan en ging de koppositie vieren met een frietje in centrum Gent...

Buggenhout H3 - Wit-Wit H3
Ook Heren 3 kon zich mits winst van een mooie uitgangspositie voor de terugronde verzekeren. Daarvoor moest gewonnen worden bij de laatste in de stand Buggenhout. Wat op papier makkelijk leek, werd echter een harde dobber. Buggenhout had zich immers versterkt en stelde een stevige ploeg op. Een geluk bij een ongeluk werd deze wedstrijd echter in de examens gespeeld waardoor ook kapitein Jochim met zijn handen in het haar zat om spelers te vinden. Hij belde gans de ledenlijst af maar vond niemand bereid om mee te gaan. Hij "shopte" dan maar wat bij de "oudjes" van H2 die wel bereid waren in te springen. Hierdoor speelde Heren 3 met kapitein Jochim, Dimi, Moerie en Venterke. Deze ervaren ploeg had het niet onder de markt en moest hard knokken om alsnog een 3 - 5 overwinning te boeken.
Met deze nipte zege staat Heren 3 nu tweede in de stand op één puntje van leider VlaBad. Maar ook de twee achtervolgende ploegen (met elk nog twee wedstrijden minder) kunnen nog op dezelfde hoogte komen of zelfs 1 puntje over Wit-Wit springen. Met 4 ploegen op een zakdoek wordt het dus nog een razend spannende terugronde waarin nog alles mogelijk is!

Geen opmerkingen: