14 februari 2011

Heren 4 nipt onderuit

In alle stilte is de vierde herenploeg (onze "jeugdploeg") aan een sterk zeizoen bezig. Jammer genoeg speelden ze al heel wat keren gelijk waardoor ze onderaan het klassement blijven bengelen. Vrijdag gingen ze bij rechtstreeks concurrent Evergem op zoek naar de overwinning. Thuis werd nog (jawel) gelijk gespeeld, al had een overwinning gekund, deze keer was het echter net iets moeilijker. Een verslagje van Glenn.

Evergem H2 - Wit-Wit H4 : 5 - 3
Vrijdag trokken Jochim, Kjell, Sven, Seth, Glenn en chauffeur Christophe richting Evergem voor een duel tegen een tegenstander die met 1 match meer gespeeld 1 punt minder hadden. De vierde ploeg wou dan ook winnen om de stand in het klassement wat te verbeteren.
Toen de wedstrijdbladen uitgewisseld werden, bleek het al dat het geen gemakkelijke avond ging worden. Evergem had namelijk 4 C2’s staan. De eerste dubbel werd gespeeld door Jochim en Glenn. Ze wonnen nipt de eerste set maar in de tweede set maakten ze te veel fouten tegen 2 geroutineerde dubbelspelers. In de derde set gingen ze moeizaam van start maar toen Jochim en Glenn in hun ritme raakten konden de tegenstanders niet veel punten meer maken. Ondertussen hadden Kjell en Sven de vierde dubbel met zware cijfers verloren. Jochim en Glenn speelden ook de tweede dubbel en wonnen die vlot. In de derde dubbel moesten Seth en Kjell hun meerdere erkennen in de tegenstanders die ook de eerste dubbel gespeel hadden. Stand na de dubbels: 2-2 en alles nog mogelijk.
Glenn speelde de eerste enkel tegen een C2. De eerste set won hij nipt en de tweede set startte hij dramatisch. In geen tijd stond hij 10-3 achter, maar plots kon hij zijn niveau toch wat omhoog krikken en won met 21-16. Kjell was ondertussen goed gestart in de tweede enkel maar gaf zijn voorsprong weg en verloor de eerste set. Dat setverlies speelde in de tweede set nog in zijn hoofd en zo verloor hij ook de tweede set. Sven speelde de derde enkel en deed dat helemaal niet slecht maar merkte toch dat C2 toch nog een niveau hoger is. Alle hoop lag dus bij Seth om nog een gelijk spel uit de brand te slepen en dat leek ook nog te lukken in de eerste set want hij kon zijn tegenstander volgen tot 20-20. Op setpunt tegen had zijn tegenstander geluk dat de shuttle er via het net over ging en zo verloor Seth de eerste set. In de tweede set was duidelijk dat hij te veel gegeven had en ook deze ging verloren.
Zo verloor de vierde ploeg met het kleinste verschil. Al waren de prestaties zeker niet slecht, al wou niet iedereen dat geloven (he Sven ;)). Het is duidelijk als de jeugd zo blijft doorgroeien, de opvolging verzekerd is.