18 maart 2011

Dames 1 ‘op ulder doze’ aan de kust !

Tussen de bergen e-mails vonden we nog een verslagje terug van Dames 1... Enkele weken geleden trokken onze dames naar "het zeitje" om er tegen De Westhoek te spelen. Thuis had de ploeg (met Flore) daar nog met 7 - 1 tegen gewonnen. Zonder de "trots van Ronse" hadden de dames het echter heel wat moeilijker...

Westhoek D1 - Wit-Wit D1 : 6 - 2
Op 6 maart trokken Ilse, Sophie, Lieselot en Julie naar De Panne. Na personen en zakken gewisseld te hebben aan een Colmar restaurant in Sint-Denijs-Westrem die maar niet aan de goede kant van de baan lag, konden onze dames vol goede moed vertrekken naar het zeetje. In de Panne was er al paniek, omdat we welgeteld 7 minuten te laat waren en misschien onze weg niet hadden gevonden. Toen er dan nog werd gevraagd om alle wedstrijden zo snel mogelijk door mekaar te laten spelen (Ilse en Sophie moesten nog naar St-Martens-Latem) werd er gezucht en gepuft…
Over het wedstrijdverloop kan er niet veel worden gezegd. Onze dames geraakten maar niet op mekaar ingespeeld, al waren sommige sets toch heel nipt. Ilse en Julie sleepten wel een drie-setter uit de brand, waarbij Ilse knap een pluim over het frommelde op setpunt waarbij er spontaan aan de overkant klonk : ‘gij zuh vuuloard’ (met het nodige accent) Enfin, het mocht niet baten : 4-0 op ‘ulder doze’ na de dubbels.
De enkel bij Lieselot vlotte niet echt in de eerste set en een te laat inhaalmanœuvre in de tweede set zorgde voor verlies. Julie werd verpletterd door haar tegenspeelster en raakte nauwelijks de shuttle. Uiteindelijk waren het La Mama en Sophie’tje die de eer redden, waarvoor dank. Eindscore 2-6 en de ontgoocheling was groot daar er in de heenronde gewonnen werd met 7 - 1! Het gemis van Flore was hier zeker voelbaar. Nog groter was de ontgoocheling (bij sommige speelsters, we noemen geen namen) door de aangeboden ‘stuutjes’… Melk- en rozijnenbrood met boter, waar er plots de vraag rees : ‘Wat ligt er tussen ?’ Geen verse noordzeegarnalensalade miljaardebieten!
Er werd dan maar gestopt aan het eerste beste tankstation en na een dik pak chips, een zakje blauwe M&M’s en een paar repen chocolade was het opeens een pak rustiger in de auto !

Geen opmerkingen: