18 maart 2011

Dames winnen (zonde Flore)!

Na een schitterende start (6 op 6) met Flore in de rangen, verloren de dames van Dames 1 hun volgende twee wedstrijden (zonder Flore). De titel in derde Liga is sowieso voor het veel te sterke Lebad, zodat het behoud de volgende doelstelling was. Met de wedstrijd op Drive stond gisteren dan ook een belangrijke ontmoeting op het programma. Tegen de voorlaatste waren immers punten te rapen, zeker omdat ook Flore present zou zijn. De dag voordien kwam echter het bericht dat Flore gekwetst was. De dames trokken dus met heel wat minder zelfvertrouwen naar Drive, maar het lukte ook zonder Flore ;-) Een verslagje van Julie :

Drive D1 - Wit-Wit D1 : 3 - 5
"Gisteren trokken Ilse, Sophie, Julie en Lieselot naar het omgelegde Dendermonde om er de terugwedstrijd tegen Drive te spelen. Samen met Flore boekten onze dames in de heenronde een 5-3 zege. Oorspronkelijk stond Flore opgesteld maar de ploeg kreeg het slechte nieuws dat ‘oes Flore’ met een geblokkeerde onderrug zit… Een streep door onze rekening…

Zonder Flore hoopte de ploeg om toch een drawke binnen te halen daar het behoud in 3de liga het streefdoel is dit seizoen. Ploegkapitein Ilse koos voor vaste dubbels : Lieselot/Julie en Sophie/Ilse. Lieselot en Julie vonden eindelijk hun spel terug van vorig (!) jaar en speelden twee goede winnende dubbels. Bij Ilse en Sophie draaide de motor goed maar er werd 2 keer nipt verloren : tussenstand na de dubbels 2-2!

Elke dame mocht tegen zijn eigen klassement spelen. Lieselot, het mag gezegd, is nog niet volledig in haar topvorm. Nu ze lange tijd heeft stilgelegen en die schouder weer moet loskrijgen, werd het geen gemakkelijke wedstrijd. Maar Lieselotje haalde met puffertje de eindmeet! Julie speelde een twee-setter en won. De draw was binnen, dus koesterden de dames toch stiekem winst! Ilse ging aan de slag en hetgeen niet werd verwacht geschiedde : Ilse won haar wedstrijd en de winst was binnen! Sophie speelde een sterke 3-setter maar moest toch de duimen leggen…. Niet getreurd, alle verliezen werden vlug vergeten daar er gewonnen werd! Het gaf de dames toch moed om te weten dat ze het ook kunnen zonder hun geheim wapen. Morgen staat de wedstrijd tegen Barloke op het menu. De winst hier is zeker een haalbare kaart en dit zou dus willen zeggen dat onze dames dan mathematisch zeker zijn van het behoud!"

Geen opmerkingen: