23 maart 2011

De essentie van matchpunten...

Door de blessures van Duch (knie) en Mathieu (enkel) en de afwezigheid van kapitein Heylie (op de latten) schoot nog welgeteld 4 man over voor de verplaatsing naar Herne : Arno, Djé, Ben en Erwin. Op de weg naar Herne kreeg Erwin nog een lesje in het gebruik van de GPS (van Dje) : niet de kortste of snelste route telt, wel de mooiste! Na een prachtig parcours langsheen de kouters van Herne stond de ploeg dan toch plots - stipt op tijd - voor de sporthal. Aangezien de handdoek toch al gegooid was (door Arno ;-) besloot gelegenheidskapitein Djé een verrassende ploegopstelling uit z'n hoed te toveren. Het koppel Arno-Dje werd uit elkaar gehaald, wat een nieuwe wind door de dubbels moest laten waaien. En het moet gezegd... Djé slaagde bijna in z'n opzet! Wiet-Wiet beet aardig van zich af, maar zoals zo vaak dit seizoen : het was net niet genoeg...

Heren H 1- Wiet-Wiet H1 : 7 - 1
In een frisse zaal (het wordt een mode dit seizoen) ging Wiet-Wiet met frisse moed van start. En kijk... die onbevangen houding leverde bijna op! Erwin en Djé wonnen de eerste set en ook Ben en Arno wisselden als winnaars van speelhelft in hun dubbel tegen Benjamin en Vincent. Toch even paniek bij de thuisploeg ;-) Johan en Gert vonden echter een beter antwoord op het spel van Erwin en Djé en wonnen de tweede set. Jammer genog kregen Erwin en Djé in de derde set een vroege achterstand niet weggewerkt, al kwamen ze nog gevaarlijk dichtbij. Ook Ben en Arno verloren de tweede set (zwaar), maar zij konden het in een spannende derde set wel afmaken. Tussenstand : 1 - 1.
De hoop laaide even weer op bij Wiet-Wiet en de volgende ronde dubbels werd met hernieuwde hoop ingezet. Arno en Erwin hadden een set nodig om een beetje op elkaar ingespeeld te geraken tegen Johan en Gert, maar wonnen daarna de tweede set. In de derde set kreeg Erwin het hard te verduren en hij leek te kraken. Hij herpakte zich echter en samen met Arno kon hij een 15 - 10 achterstand wegwerken tot een 20 - 21 voorsprong. Matchpunt dus! Wiet-Wiet mist dit seizoen echter de essentie van matchpunten : dat ze afgemaakt moeten worden! Al moet gezegd dat Herne hierbij een dosis geluk had. Het begint misschien een beetje te vervelen, maar het aantal matchpunten dat dit seizoen niet benut werd, zijn niet meer op twee handen te tellen. En net dat kan het verschil maken tussen degradatie en behoud... Ondertussen waren ook Ben en Djé in een spannende wedstrijd verwikkeld. Na verlies in de eerste set knokten ze zich met veel inzet en karakter naar een derde set. Die ging jammer genoeg verloren zodat het toch nog 3 - 1 werd voor Herne. Met een beetje geluk had hier meer ingezeten...
Dit doet echter niets af aan de zege van Herne. In de enkels bewezen ze immers over een sterke ploeg te beschikken, maar natuurlijk had een 2 - 2 tussenstand (of met een beetje geluk 1 - 3) voor wat meer inspiratie kunnen zorgen bij Ronse.
Voor Erwin ging het in elk geval niet veel uitgemaakt hebben. Hij mocht aantreden tegen Bart... De Chinese Muur had er niets tegen! Deze jongen had in de namiddag nog een B2-tornooi gewonnen en klopte z'n zoveelste B1 van het seizoen. Erwin haalde in de eerste set nog 15 punten (wat hem zelfs goedkeurend opmerkingen opleverde bij de thuisspelers) maar moest in de tweede set erkennen dat z'n tegenstander niet lang B2 meer zal zijn ;-) Dje was ondertussen vol goeie moed aan de slag gegaan tegen Benjamin. Het feit dat hij thuis nog won tegen Benjamin, maakt nog steeds het seizoen van Djé goed ;-) Deze maal kon hij echter enkel in het begin van de eerste set Benjamin wat kopzorgen geven. Het feit dat hij in de dubbels al heel diep gegaan was - we hebben Djé z'n T-shirt nog nooit zo bezweet gezien na twee dubbels - had hier ongetwijfeld mee te maken. Hierdoor stond het al 5 - 1 en speelden Ben en Arno enkel nog voor de eer. Ben liet zich echter wat vangen aan het spel van thuiskapitein Patrick. Iedereen weet dat deze niet altijd "volgens het boekje speelt" maar Ben slaagde er niet in een antwoord te vinden. Een verdiende overwinning voor Patrick. Arno mocht daarna aan de slag tegen "de man in vorm" Vincent die ook al in de namiddag z'n eerste B1-tornooi gewonnen had. Arno was (gezien de tussenstand) niet echt top en Vincent speelde ijzersterk. Gevolg : een deugddoende overwinning voor Vincent tegen toch wel één van de beste spelers uit tweede Liga. Volgend jaar is dat natuurlijk Derde Liga... :-( Want door deze nederlaag is het nu ook mathematisch zeker : Wiet-Wiet degradeert.
Om het leed enigszins te verzachten had Herne zich laten inspireren door de opmerkingen van Lokerse onder het vorige verslag : Wiet-Wiet kreeg dan ook frietjes aangeboden in de "Katholieke Kring" (het plaatselijk cafeetje in Herne-city). Een gebaar dat erg geapprecieerd werd en dat nog met een paar pintjes (bij Wiet-Wiet) en Ice-Tea (de mannen van Herne zijn daar werkelijk verslaafd aan) beklonken werd. Op de terugrit werd wijselijk meer naar de routebeschrijving van Erwin geluisterd dan naar de GPS zodat iedereen toch nog op een deftig uur in z'n bedje zat (of althans thuis was). De komende wedstrijden zal het plezier nog meer centraal staan en de ploegopstellingen nog verrassender... Maar eerst is er zondag nog een team-buildings-oefening... Jaja, de campagne voor volgend seizoen is al gestart!

Geen opmerkingen: