30 maart 2011

Wiet-Wiet neemt Gentse mee naar derde...

Maandag kreeg Wiet-Wiet de mannen van Gentse over de vloer. Voor Wiet-Wiet stond de degradatie naar derde Liga al een tijdje vast. Voor Gentse was het vijf voor twaalf. Zij moesten absoluut winnen om hun kansen gaaf te houden. Zo ver liet Wiet-Wiet het echter niet komen. De ploeg boekte z'n eerste overwinning van het seizoen en veroordeelde zo ook Gentse tot derde Liga.

Wiet-Wiet H1 - Genste H1 : 5 - 3
Als eerste dubbel mochten Djé en Ben aan de slag. In de eerste set zat er echter weinig ziel in dit duo en draaide het voor geen meter. De tweede set was heel wat beter, maar jammer genoeg ging de set met verlengingen verloren. Nadat Arno (met een kwartiertje vertraging) dan toch opdaagde mocht hij meteen met Erwin aan de slag in de derde dubbel. Ze wonnen vrij vlot de eerste set, maar keken in de tweede set tegen een achterstand aan, vooral omdat Erwin meer geviseerd werd en wat in de problemen kwam. Arno liet het echter niet aan z'n hart komen en met één tactische aanwijzing zette hij Erwin weer op het juiste spoor. De 12 - 16 achterstand werd zo in één ruk omgebogen in 21 - 16 winst! Hierna mochten Arno en Dje revanche proberen nemen tegen de gebroeders Govaerts voor de vele verloren matchballen uit de heenwedstrijd. En dat lukte aardig : winst in twee sets. Ook Erwin en Ben waren ondertussen niet onaardig bezig in de laatste dubbel. Erwin liet af en toe fijne dingen aan het net zien en Ben hield het hoofd koel. Een deugddoende overwinning die er voor zorgde dat Wiet-Wiet nog eens met een 3 - 1 tussenstand aan de enkels mocht beginnen.

Dimi pakt de punten...
Arno kreeg een gemotiveerde Steven tegenover zich... Arno stond niet scherp genoeg te spelen en verloor de eerste set. Dit schudde hem wakker en motiveerde hem om een tandje bij te steken. In een betere tweede en derde set (met soms spectaculaire punten) kon hij zich toch de betere tonen van Steven. Djé kon zijn enkelwedstrijd tegen Patrick niet winnen. Djé startte het seizoen sterk met een mooie zege tegen Benjamin Braem, maar kon daar in de volgende wedstrijden geen vervolg aan breien. Ook nu lukte het niet. Bovendien kon hij moeilijk overweg met z'n groeiende frustraties. Verlies in twee sets was het gevolg. Ben speelde daarna "de beste match van zijn seizoen" maar moest toch in twee nipte sets de zege laten aan de oerdegelijke spelende Jonathan. Dimi, die de laatste tijd met Heren 2 "goe bezig" is, kreeg z'n kans om in de plaats van Erwin te enkelen. Hij greep die kans met beide handen en vloog er van bij aanvang in. De eerste set ging met 21 - 9 naar Dimi! In de tweede set ging het gelijk op tot 16 - 16 maar dan dwong Christophe een derde set af. Gelukkig herpakte Dimi zich en boekte hij een mooie zege! Een overwinning die hem niet alleen 2 persoonlijke puntjes opleverde maar Heren 1 ook de eerste overwinning van het seizoen bezorgde : 5 - 3

Hiermee was de degradatie van Gentse meteen een feit. De broodjes nadien waren dan ook een soort "galgenmaal" met twee degradatie-ploegen en weinig uitgelaten reacties. Wiet-Wiet was niet echt blij met de veel te late zege en Gentse niet met de degradatie. In elk geval kennen beide ploegen al zeker één van hun tegenstanders volgend jaar... Nadat Wiet-Wiet nu bepaald heeft wie mee zakt naar derde Liga, kan het nu nog een woordje mee spreken over wie de titel wint. Wiet-Wiet mag nog aantreden tegen beide titelkandidaten (Lebad en Lokerse). Benieuwd of de ploeg zich kan motiveren om tegen een van beide ploegen te stunten...