04 april 2011

"Net niet" tegen Lebad, maar ooh zo fier!

Vorige zaterdag mocht Dames 1 aantreden tegen de onverslagen kampioen van hun reeks : Lebad ! Kapitein Ilse moest verstek geven door een aanslepende schouderblessure dus bestond de ploeg uit : Flore, Lieselot, Julie en Sophie. De dames van Lebad waren al zeker van de titel en de champagne stond al klaar, maar onze dames wouden Lebad hun laatste overwinning toch niet cadeau geven… en zo geschiedde. Dat onze dames niet slecht bezig zijn, hebben ze nu wel bewezen!

Wit-Wit D1 - Lebad D1 : 4 - 4
Eerlijk is eerlijk : onze dames leken de laatste tijd beter in het enkel dan in de dubbels. Was het de motivatie dat het niveau net iets beters was dan anders? Feit is dat Flore en Lieselot, Elke Biesbrouck (A) en Kimberly Lowie (B1) hun eerste verlies van het seizoen aansmeerden. Dit duo had samen immers nog geen enkele wedstrijd verloren dit jaar! Ons duo hadden wel 3 sets nodig, maar een knap staaltje badminton was het resultaat. Het publiek zag een topwedstrijd! Sophie en Julie gingen iets minder goed van start en verloren de eerste set met 12, ze herpakten zich in de tweede set en sleepten een derde set uit de wacht. De motor stokte echter op 10-11 en het punt ging naar Lebad. De dubbel Flore-Julie ging van start tegen Joke Delfosse en Steffy Lowie. Een eerste set werd weggeven maar in de 2 volgende sets walsten Flore en Julie tot aan de eindmeet : 2 - 1 voor Ronse. Ondertussen speelde Sophie de vierde enkel en haalde ze de eerste set nipt binnen. Jammer genoeg kon ons Sophie’tje de lijn niet doortrekken en moest ze na 3 sets de winst aan Lebad geven : 2 - 2! Eerste verliespunt voor oppermachtig Lebad...
Toen mocht de Belgische vrouwelijke top spelen : Elke Biesbrouck tegen Flore Vanden Houcke! Een pracht van een wedstrijd, fenomenale punten!!! Flore zag alle hoeken van het plein en Elke had het ook niet gemakkelijk. Flore wist op voorhand dat winnen van Elke ging heel moeilijk zijn… 2-3 voor Lebad! Ondertussen speelden Lieselot en Sophie (op de foto in actie tijdens een poging tot volleybal) de laatste dubbel. Voor de verandering weer een superspannende 3-setter. Onze dames speelden sterk en haalden een 3e dubbel binnen. Lang geleden dat onze dames het verschil konden maken in de dubbels! Teller op het scorebord 3 - 3. Alles was nog mogelijk en Lebad begon toch een beetje te zweten! Zouden onze dames dan toch voor een stunt kunnen zorgen? Het zag er alleszins toch zo naar uit. Julie begon sterk haar wedstrijd tegen Joke (B1) en Lieselot speelde ijzersterk tegen Steffy (B1). Geen ademhalingsproblemen = Lieselot opperbest! 4-3 voor Wit-Wit. Alle ogen waren nu gericht op Julie die in de 2de set een 20-18 score niet kon afmaken. De 3de set werd er eentje op fysiek : zowel Julie als Joke zagen sterretjes, alleen zag Joke er iets minder en verloor Julie met 16. Geen overwinning dus maar 4 - 4.
NET NIET miljaardebieten! En dat werd dan ook het sleutelwoord. ‘Kom dametjes, op de foto, voor de NET NIET score…’ ‘Hier dametjes, als souvenir van uw NET NIET score’… Er werd goed gelachen : Lebad heeft nu eenmaal toffe wijvekes en er werd al gesproken over uitleen en transfers want ja het mag gezegd : Wit-Wit heeft gezorgd voor het eerste gelijkspel van Lebad die dit seizoen alles had gewonnen…. Onze dames waren dan ook supertevreden en kapitein Ilse was fier op haar ploegje ! Onze dames staan alvast klaar om volgend jaar nogmaals aan te tonen dat 3de liga echt hun ding is! (Verslag : Julie)

2 opmerkingen:

La Mama zei

Zoals je reeds kan lezen in het verslagje ben ik inderdaad meer dan fier op mijn dames van Wit-Wit!! Geef toe een gelijk spel tegen zo een top-team is om te genieten!!
Wetende dat winnen zelfs even binnen ons bereik lag ;-)
Top, top, top hé dames!!
Nogmaals dikke merci aan ons Floreke die hoogstwaarschijnlijk tegen Elke van Lebad haar laatste competitiematch heeft gespeeld voor ons Wit-Wit-clubke;-)

De Mix Opper zei

Mooi, zeer mooi!
Merci Flore voor het extra jaartje!
vergeet geen vat te geven voor je vertrek!!!!!!! :)