10 april 2011

Game Over... Insert Coin...

Wiet-Wiet heeft ook z'n laatste (thuis)wedstrijd niet kunnen winnen. Tegen de leider van de reeks, Lebad, werd het een verwachte nederlaag. Lebad was duidelijk van plan om geen punten te grabbel te gooien in Ronse en kwam met maar liefst 7 spelers afgezakt. Wie deze blog een beetje volgt weet dat Wiet-Wiet momenteel niet die luxe heeft, want zowel Duch, Mathieu als Heylie liggen al een tijdje in de lappenmand. En wie dacht dat het niet erger kon, had het mis... Want daags voordien blesseerde Djé zich tijdens een hockeytraining ernstig aan z'n enkel. (We wensen hem via deze weg alvast een goeie revalidatie toe.) Net als tegen Lokern moest Wiet-Wiet het dus met een vertimmerde ploeg doen : Arno, Ben, Erwin en Dimi.

Iedereen is bang, iedereen is bang...
Er was dan ook even wat verwondering bij het uitwisselen van de ploegopstellingen. Blijkbaar waren die van Lebad de sterke dubbelprestatie uit de heenwedstrijd niet vergeten. Wiet-Wiet had toen matchpunten in de drie eerste dubbels en had eigenlijk met 1 - 3 kunnen / moeten aan de enkels beginnen. Hoe verklaar je anders dat ze met drie A-spelers drie dubbels spelen? Met drie A's en 2 top-B1's kan je immers honderden combinaties maken die sterker waren dan de ploeg van Wit-Wit. Maar blijkbaar lezen die van Lebad deze blog niet ;-) In elk geval een jammere zaak, want de meeste dubbels waren geen wedstrijd en twee van de zeven meegereisde spelers van Lebad mochten niet eens aan de bak. Blijkbaar boezemde Wiet-Wiet nog steeds een beetje angst in, want zo sterk stond Lebad in nog geen enkele wedstrijd opgesteld...

Wiet-Wiet - Lebad : 0 - 8
Over de meeste dubbels kunnen we dan ook kort zijn, net als de duur van de wedstrijden zelf... Arno en Ben verloren in twee sets van Matijs en Kristof, en Dimi en Erwin deden wel hun best maar kwamen (veel) te kort tegen Wout en Laurens. Daarna mocht Dimi net als in Lokeren aan de slag met Ben. Ook nu speelden ze een korte en een iets betere set, maar toch verlies in twee sets. De enige opwinding was er te beleven in de wedstrijd van Arno en Erwin tegen Matijs en Roel. Na verlies in de eerste set, wonnen ze zowaar de tweede set! Het signaal voor Matijs en Roel om daarna door te duwen en (makkelijk) te winnen. De verwachte 0 - 4 tussenstand was het resultaat.
Ook de meeste enkels waren vrij snel gespeeld. Arno kon niet echt een vuist maken tegen Matijs en Ben haalde tegen Roel in geen enkele set de dubbele cijfers. Dimi deed hard z'n best tegen Wout, maar die was gewoon te sterk. Man van de wedstrijd was misschien wel Erwin (foto). Want nadat hij met Arno al een setje gepakt had in een dubbel tegen Matijs, dwong hij in z'n enkelwedstrijd Laurens tot een zware driesetter. De eerste set ging immers verrassend naar Erwin. De tweede set werd binnen gehaald door Laurens. Tegen de verwachting in bleef Erwin in de derde set echter mooi aanklampen en moest hij slechts helemaal op het einde met 19 - 21 de duimen leggen. Goed gespeeld dus, maar een eerredder zat er niet in : 0 - 8 was de einduitslag.

Na de nederlaag tegen Lebad is de competitie afgelopen voor Wiet-Wiet. Een seizoen die niet bracht, wat er van verwacht werd... integendeel. Op geen enkel moment heeft Wiet-Wiet ook maar kunnen de schijn ophouden dat het in tweede Liga kon blijven. Heel wat spelers waren gedurende het seizoen gekwetst of presteerden niet op niveau. Ook het geluk zat niet altijd mee. De spelers hebben nu de tijd (tot september) om weer helemaal fit te geraken en het volgende seizoen met een nieuwe lei te beginnen...

Geen opmerkingen: