06 april 2011

Sprookje van 1001 nachten...

Misschien is de titel van dit stukje een beetje overdreven, maar het is een knipoog naar het 1001-ste bericht op deze blog. Hoewel overdreven... de kampioenstitel van Heren 2 mag wel een klein sprookje genoemd worden. Want dit is wat Heren 2 maandag presteerde : absolute zekerheid verwerven over de titel in tweede Provinciale. Na een haast perfect seizoen mag deze ploeg het (na twee jaartjes afwezigheid) dan ook weer proberen in eerste provinciale! Heren 2 was na de vorige wedstrijd al min of meer zeker van de titel op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Kapitein Erwin wou echter in schoonheid kampioen worden en ook in de punten voor een verschil zorgen. Een drawke tegen Denderleeuw kon hiervoor zorgen. Het werd zelfs meer, al was dat nipt...

Wit-Wit H2 - Denderleeuw H1 : 5 - 3
Aangezien het de laatste thuiswedstrijd was en ook Mathieu (gekwetst) er niet kon bij zijn, moest de kapitein beroep doen op enkele invallers. Hij deed het meteen grondig en stelde maar liefst zeven spelers op. Op deze manier konden enkele spelers van Heren 3 al even proeven van het niveau dat hen volgend jaar te wachten staat. Erwin en Dimi beten de spits af in de dubbels. Ze deden dat niet echt scherp en keken al gauw tegen een 12 - 19 achterstand aan. Ze bleven er echter in geloven en wonnen na een onwaarschijnlijke terugkeer nog de set met 23 - 21. Wie zei alweer "Dat zijn de schoonste om te winnen"? De tweede set werd iets makkelijker gewonnen. Fred en Christophe hadden ondertussen ook hun dubbel gewonnen, al hadden zij er wel drie sets voor nodig. Heren 2 ging op z'n elan door in de dubbels en Glenn en Mathieu deden er nog eentje bij. Erwin en Moerie maakten de klus af en wonnen de laatste dubbel. Zo stond het plots 4 - 0 en was de eerste doelstelling (een drawke) al bereikt. Het was trouwens de eerste keer dat Heren 2 al z'n dubbels kon winnen! Met deze tussenstand leek de overwinning voor het grijpen te liggen, maar zo gemakkelijk ging het niet. Zoals gezegd deed Mathieu niet mee - hij kwam wel z'n ploeg aanmoedigen! - en had kapitein Erwin zichzelf ook niet opgesteld voor een enkelke. Hierdoor kreeg Dimi de kans om eerste enkel te spelen tegen een B2 en eventueel een puntje te sprokkelen. Dimi speelde een erg spannende wedstrijd tegen een sterke tegenstander, maar verloor nipt in drie sets. De ontgoocheling bij Dimi was groot. Ook bij Fred was het nipt. Na verlies in de eerste set moest hij ook de tweede met 26 - 28 aan z'n tegenstander laten. En toen ook Moerie in twee sets verloor stond het plots 4 - 3. Gelukkig was er nog Glenn. Na verlies in de eerste set herpakte hij zich en won hij gecontroleerd set twee en drie. Hiermee was de overwinning binnen : 5 - 3!

Titel na indrukwekkende statistieken...
Met deze winst (en de twee punten) is Heren 2 nu niet meer bij te benen in het klassement. Deze titel kwam er na een mooie reeks van overwinningen. Op de eerste speeldag werd nog (nipt) verloren, maar daarna zette de ploeg een reeks van 12 ongeslagen wedstrijden neer. Wie er even de statistieken op na slaat, ziet dat basis van deze titel grotendeels mag gezocht worden bij de vaste kern van deze ploeg. Erwin legde (vaak met Mathieu) een haast perfect parcours af in de dubbels (hij verloor slechts één wedstrijd en had daarin zelfs een matchpunt). Daarnaast waren Mathieu en Dimi goed voor telkens een overwinning in het enkelspel (na de eerst ontmoeting verloren beide geen wedstrijd meer). Voor Mathieu en Erwin is het trouwens al de tweede titel nadat ze ook al met Gemengd 2 de promotie naar derde Liga afdwongen. Natuurlijk mag ook de rol van "vierde man" Moerie niet vergeten worden. Samen met Dimi zorgde hij vaak voor de beslissende dubbel. Af en toe bleek hij zelfs een enkelspeler te zijn! Daarnaast ook een pluim voor alle invallers die in de loop van het seizoen hun steentje bijgedragen hebben : Heylie, Duch, Djé, Glenn, Venterke, Mathieu, Fred en Christophe.

Geen opmerkingen: