04 oktober 2011

"Jong geweld" in Tielt doet het goed...

Het voorbije weekend stond het internationaal tornooi van Tielt op de kalender. In twee zalen (een gloednieuwe en een "oude - samen goed voor 24 terreinen) waren ook enkele Wit-Wit-ers aan de slag. Het deed vooral deugd om te zien dat (eindelijk) weer wat jeugd de weg naar de tornooien heeft gevonden. En ze deden het helemaal niet slecht :

- Nathan haalde in HE D de tweede ronde en was daarin duidelijk ontgoocheld na verlies.
- Nicolas deed het nog beter en haalde na drie keer winst de kwartfinale. Zijn vierde wedstrijd kon hem het C2-klassement opleveren. Jammer genoeg ging hij in drie sets ten onder. De ontgoocheling was ook hier erg groot. Toch blijft dit een knappe prestatie! (Je tijd komt wel nog, Nicolas.)
- Ook Mathieu VDA was van de partij in HE C1. Hij bereikte de derde ronde maar verloor daarin van een boomlange tegenspeler die later de finale bereikte.
- Naast het jonge geweld kon ook de iets meer "ervaren" Erwin en Mathieu DK gespot worden in de bloedhete sporthallen. Erwin had er in het enkeltornooi (dit jaar in de B2) duidelijk meer zin in dan vorig jaar en speelde na een spannende wedstrijd de kwartfinale. Daarin was de latere winnaar in een slopende wedstrijd net iets beter. Mathieu lag er jammer genoeg uit in de eerste ronde van HE B1. In het HD B1 speelden beiden geen slecht tornooi en alle wedstrijden werden met het kleinste verschil in de setstanden verloren. Het gaat de goede kant uit...

Het is bovendien bemoedigend om te zien dat er naar het volgende tornooi (Latem - 15 oktober) een nog veel grotere groep jonge spelers trekt! Tornooien spelen is immers een uitstekende manier om je niveau op te krikken. We zijn alvast benieuwd naar het resultaat!

Geen opmerkingen: