05 oktober 2011

Mix 1 "op tijd" bij Pluimplukkers...

Zondag trokken kapitein Duch, Djé, Arno, Julie en Sophie naar Gentbrugge om hun derde wedstrijd van het seizoen te spelen tegen de Pluimplukkers. Sophie werd opgeroepen omdat Lieselot een racketlontoernooi had in Duitsland.

Duch, Djé en Julie vertrokken tijdig naar Arno, maar eenmaal aangekomen ten huize Vandenhoucke geen spoor van Arno. Waarop Duch vroeg aan Fabien: “Waar is Arno?” Fabiens reactie: “Zucht… In de war!” Njah… Na een meer dan geanimeerd telefoontje naar Arno, bleek hij nog in ‘de Walen te zitten’, lees: Amougies…. Uiteindelijk vertrokken om 18h40 de 4 spelers richting Gent voor een ontmoeting van 19h00! Chauffeur Duch haalde deze vertraging in en toen Sophie nog op eigen houtje in de sporthal geraakte kon de ontmoeting eindelijk beginnen.

Arno kan het nog steeds...
Djé en Arno speelden de dubbel en konden de eerste set buitmaken. Na een tweede spannende set kregen ze er een derde bovenop die ze jammer genoeg niet konden afmaken. Julie en Sophie speelden ook een driesetter, waarbij Julie in de derde set 3 rechtstreekse fouten maakte op 16-16 en dit niet meer rechtgezet kon worden. De winst zaten er voor beide duo’s wel in… Een bittere nasmaak na de dubbels.
De heren enkels werden als eerst aangevat: Arno mocht het opnemen tegen "invaller" Simon Van Gastel. Arno won een spannende eerste zet en aan het kleur van zijn gezicht te zien had hem dat de nodige moeite gekost… Badminton is toch nog iets anders dan voetbal en dat was te merken aan de tweede set. Arno had het wat moeilijker en Simon kon de winst iets gemakkelijker naar zich toetrekken. Op de tribune hoopten de Wit-Wit-ers dat Arno het nog een setje zou kunnen volhouden… En jah, Arno kan het nog steeds. Ondanks het weinig (niet) trainen en ‘hou het simpel’-tips van de tribune kon Arno de wedstrijd winnen! Ondertussen had Duch zijn enkel wedstrijd al gespeeld waar hij weinig tot geen weerwerk kon bieden tegen zijn tegenspeler. Er kan al evenveel gezegd worden van Julie die in de verste verte geen aanspraak kon maken op winst. Sophie mocht het opnemen tegen Karate Kid (Saskia Vereecke) maar verloor ook in twee sets. Geen punten voor Mix 1 vandaag… De mixwedstrijden konden dan ook zonder stress gespeeld worden en dat is waarschijnlijk ook wat Duch en Julie dachten toen ze hun wedstrijd speelden: ze raakten amper een shuttle en nog voor de wedstrijd goed en wel was begonnen was ze ook al gedaan. Ondertussen speelden Djé en Sophie een goede mix maar in de derde set was de kous af en ging de winst naar de Pluimplukkers. Pijnlijke 7-1cijfers op het score bord.

Na een paar Turkse broden, een omver gesmeten pint en een aantal blije Anderlechtsupporters werd er richting Ronse gereden… Volgende ontmoeting staat gepland voor nu zondag in Antwerpen. Hopelijk kunnen de spelers van Mix 1 daarnet iets meer potten breken.

Geen opmerkingen: