18 oktober 2011

Kjell en Mathieu winnen in Latem!

Het tornooi van Latem was de ideale gelegenheid om nog eens een (jonge) delegatie van Wit-Wit in de D-reeks te laten proeven van het tornooigebeuren. In de wagen op weg naar Latem waren de verwachtingen nog hoog en werd er al bekeken wie tegen wie kon spelen in de kwartfinale ;-) Heel wat spelers mochten echter ervaren dat een tornooi nog iets anders is dan een training. Toch is het de enige manier om je niveau echt omhoog te krikken en de kortste weg naar het begeerde C2-klassement. Vraag dat maar aan Kjell... We sommen de mooiste prestaties even op.

D-reeks
Kjell zorgde voor dé prestatie van het tornooi door als "klein manneke" het D-tornooi te winnen (op zijn verjaardag)! Het C2-klassement was alvast een verdiend cadeau! Kjell speelde in elke wedstrijd geconcentreerd en liet zich niet te veel afleiden door z'n emoties. Proficiat Kjell! Ook Renaat speelde een knap tornooi, maar strandde jammer genoeg in de kwartfinales tegen de latere finalist (en tegenstander van Kjell). Zeker het vermelden waard was ook de halve finale van Gregorio en Seba in het dubbel. Beiden hadden jammer genoeg in de eerste ronde van het enkelspel verloren zodat het voor hen nog een lange dag geworden is in Latem.

C1-reeks
Ook Mathieu kon het enkeltornooi op zijn naam schrijven. In zijn eigen stijl vloog en dook hij naar alle pluimen. Hij deelde onderweg geen cadeautjes uit aan jarige tegenstanders, al liet hij zich bijna verslaan door zijn eigen temperament. Gelukkig wist hij in de finale zijn kalmte wel te bewaren. Het is een kwestie van tijd voor Mathieu nog eens een tornooi wint en het begeerde B2-klassement krijgt. Mathieu lijkt alvast één van de troeven van Wit-Wit voor een titel op de komende Provinciale Kampioenschappen. We kijken er naar uit.

B2-reeks
Sophie stond als tweede reekshoofd geplaatst in dames enkel B2. Op basis van haar prestaties de voorbije weken een gerechtvaardigde plaats. Bijna haalde ze ook de finale, maar in een slopende halve finale maakte ze op het einde van elke set net dat foutje te veel met twee keer 21-19 verlies als gevolg. Aan het puffen van haar tegenstandster te zien had een derde set zeker in het voordeel van Sophie geweest. Ook in het Mix-tornooi strandde ze met Erwin in de halve finale. Al scheelde dat (minder dan) een haartje. Na een gewonnen eerste wedstrijd (in drie sets) verprutsten ze in de tweede poulewedstrijd twee matchpunten en verloren ze alsnog de match (in drie sets). Hun kansen leken dan ook verloren. Maar in een poule weet je nooit. En wat eigenlijk niet kon, gebeurde toch : ook de ander wedstrijd werd een driesetter en het was punten tellen. Kan een poule van 3 spannender zijn dan dit? Eén puntje meer (of minder) gemaakt in één van de vele sets en de volgorde had er helemaal anders uitgezien. Jammer genoeg konden Erwin en Sophie in die halve finale geen vuist maken en eindigde het verhaal daar.

Geen opmerkingen: