02 december 2011

Heren 2 doet wat moet....

Laten we beginnen met het belangrijkste nieuws : Heren 2 slaagde er nog vrij vlot in om 4 man bijeen te krijgen. Niet zo vanzelfsprekend, want momenteel ligt zowat gans mannelijk Wit-Wit in de lappenmand. Voor de thuismatch tegen Drive was bij Heren 2 echter enkel Dimi (scheurtje in de pols) afwezig. De ploeg bestond uit Mathieu, Erwin, Glenn en Pieter.

Wit-Wit H2 - Drive H1 : 6 - 2
Als nieuwkomer in de reeks is Heren 2 in eerste provinciale één van de ploegen die strijden om het behoud. Voorlopig lukt dit vrij aardig en kan de ploeg drie andere ploegen achter zich houden. Alles ligt echter kort bij elkaar. De taak is dan ook om in de thuiswedstrijden de nodige punten te verzamelen. En dat lukte wonderwel (en een beetje onverwachts) tegen concurrent Drive.
De eerste dubbel werd gespeeld door Erwin en Mathieu en hoewel de een enkele dagen geleden nog uitgeteld in bed lag (ziek) en bij de ander de verbouwingen fysiek beginnen door te wegen werd de eerste dubbel nog vrij vlot gewonnen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat daarbij enig geluk en veel foutjes van de tegenstanders gemoeid waren. Ook Pieter en Glenn wonnen ondertussen hun dubbel, hoewel ze de eerste set nog zwaar verloren hadden. Wit-Wit meteen 2 - 0 voor en bij de kapitein begon de hoop al te groeien. Tijd om van partner te wisselen. Erwin en Glenn speelden niet slecht maar moesten heel de tijd opboksen tegen een paar puntjes achterstand. Die leken ze op het eind nog goed te maken, maar het lukte net niet. Dat was wel het geval bij Pieter en Mathieu die na een spannende eerste set ook de tweede wonnen. Wit-Wit 3 - 1 voor na de dubbels! Dat beloofde.
Met Mathieu en Pieter op het terrein voor de enkels speelde Wit-Wit meteen twee troeven uit. Beiden speelden een goeie wedstrijd en wonnen. De winst was al binnen. Glenn (tegen een B1) en Erwin konden nu zonder stress spelen. Erwin haalde de eerste set vlot binnen maar had heel wat meer moeite met set twee. De meeste ogen waren echter gericht op Glenn die het de B1 in de tweede set knap lastig maakte. Maar hij strandde op 20 -22. Jammer.
Al met al kon de ploeg tevreden zijn : een vlotte overwinning die weer wat ademruimte geeft in de stand. Zondag, tegen Lokerse, kan de ploeg zonder druk spelen...

Geen opmerkingen: