03 december 2011

Huwelijk kost redding...

Het was donderdagavond een beetje een raar moment voor Mathieu en Erwin. Terwijl ze zelf aan de slag waren met Heren 2 (en vlot wonnen) moesten ze nadien nagelbijtend toekijken hoe "hun" mixploeg het deed in de belangrijke wedstrijd tegen Gitse. Belangrijk omdat beide ploegen met evenveel punten op de voorlaatste plaats stonden. Een overwinning betekende voor beide ploegen dan ook een serieuze stap naar het behoud. Daar was ook Gitse bijzonder goed van bewust, want ze kwamen met een omvangrijke delegatie naar Ronse afgezakt. Bij Ronse daarentegen was het "scharten" om een ploeg samen te krijgen. Mathieu en Erwin werden vervangen door Duch en Ben (daar viel niet over te klagen) maar bij de dames moesten zowel Sophie (mobiliteitsproblemen) als Hélène (trouwplannen) afhaken. In hoge nood werd Ilse dan maar opgetrommeld...

Wit-Wit G2 - Gitse G1 : 4 - 4
Ilse bewees echter dat ze zich wel kan opladen voor een treffen. Samen met Julie haalde ze, toch ietwat verrassend, de dames dubbel binnen. Het ging in elk geval stukken beter dan enkele weekjes geleden... Ondertussen werden Ben en Duch in de heren dubbel min of meer weggespeeld. Vooral de service van Ben draaide vierkant en zo kreeg Duch (naar eigen zeggen) een koekje van eigen deeg. Zo stond het 1 - 1 : het begin van een spannende avond.
Beide heren maakten dit echter goed door hun enkelwedstrijd te winnen. Bij Duch ging dat bijzonder vlot, Ben had er een zware driesetter voor nodig. Wit-Wit stond zo plots 3 - 1 voor. De dames konden echter niet meteen voor een drawke zorgen. Julie deed goed mee in de eerste set van haar enkelwedstrijd maar moest in de tweede set de rol lossen. Een omgekeerd scenario bij Ilse die een sterke wedstrijd speelde maar pas in de tweede set haar tegenstandster echt kon bedreigen.
Hiermee stond het 3 - 3 en zou alles beslist worden in de mixen, niet meteen de troef van Wit-Wit. Zeker niet nu nog eens twee combinaties op het veld stonden die nog niet samen gespeeld hadden. Het zag er dan ook niet goed uit toen zowel Ben/Julie als Duch/Ilse de eerste set verloren. De hoop keerde echter helemaal terug toen Duch en Ilse nipt de tweede set wonnen en ook Ben en Julie een derde set uit de brand wisten te slepen. Alles was weer mogelijk. De hoop op een overwinning kreeg echter snel een ferme knauw toen Duch en Ilse direct met een ferme achterstand aan de derde set begonnen. Ze kregen de kloof dan ook niet meer dicht. De hoop op een drawke lag nu op de schouders van Ben en Julie die wel goed gestart waren. Gitse kroop echter steeds dichterbij en de spanning steeg. Zeker toen op 16-15 een duidelijk punt van Julie "gepiekt" werd, begon de psychologische oorlogsvoering tussen beide heren. Julie had het liefst onder de vloer gekropen. Tussen de gebalde vuisten en kwade blikken door was het uiteindelijk Ronse die het minst aantal fouten maakte en de wedstrijd won.

Drawke waar niemand mee opschiet
Hiermee stond het na een spannende avond 4 - 4. Gelukkig bleef de spanning niet zo lang hangen en werden de broodjes gezellig samen opgepeuzeld. Al was niemand echt tevreden met de uitslag. Met een drawke schoot eigenlijk geen van beide ploegen echt iets op. De strijd voor het behoud blijft duren. Vooral bij Wit-Wit "piekte" het een beetje, zeker omdat bij winst de ploeg zo goed als gered was geweest. En ondanks de knappe presatie van Ilse had er met de gewone ploeg in de (dames) enkels meer ingezeten. Men kon dus enkel besluiten dat het huwelijk de redding gekost heeft... Gelukkig was het (nog) niet omgekeerd ;-) ;-)

Geen opmerkingen: