17 februari 2012

Heren 2 pakt belangrijke punten.

Voor de ploeg van kapitein Erwin stond gisteren een belangrijke ontmoeting op de agenda. Als nieuwkomer in eerste provinciale werd in de heenronde goed gespeeld en de nodige puntjes gesprokkeld. In de terugronde lukte het echter niet meer en werden alle wedstrijden tot nog toe (tegen de rechtstreekse concurrenten) verloren. Het bezoek van Oudegem (laatste in de stand) was één van de laatste kansen om de broodnodige punten te pakken. Daarna wacht de top 3 van het klassement. Erwin was er niet gerust in want Duch wou zijn voetbalploegske aan het werk zien, Pieter had interessantere dingen te doen in de Overpoort en de (badminton)conditie van Mathieu was erg twijfelachtig nu hij volop in de verbouwingen zit.

Gelukkig had de kapitein Djé kunnen overtuigen om toch een dubbelke mee te komen spelen. De rest van de ploeg bestond uit Dimi, Mathieu, Glenn en (kleine) Mathieu. Djé en Erwin namen de eerste dubbel voor hun rekening en vlogen door de eerste set. Blijkbaar ging het allemaal wat te gemakkelijk want in de tweede set was de concentratie weg en kon een vroege achterstand niet meer opgehaald worden. Gelukkig was de derde set beter en werd zo het eerste puntje binnen gehaald. Ondanks Dimi's gezicht die op onweer stond en z'n (negatieve) lichaamstaal deden ook Glenn en Dimi wat ze moesten doen : winnen in dubbel 4. Met dank aan Glenn blijkbaar. In de volgende (derde) dubbel mocht Mathieu aan (en met) Erwin bewijzen dat hij onterecht voor het eerst dit seizoen geen drie matchkes mocht spelen. En dat lukte. Mathieu speelde stevig maar zonder te veel fouten. Al was de wedstrijd wel bijzonder gelijkopgaand. Alleen jammer dat een spannende derde set eindigde met een servicefout van de tegenstander. Altijd een sneu einde. Ondertussen beterde Dimi zijn humeur er niet op, want samen met Glenn verloor hij de tweede dubbel. De kapitein was wel bijzonder tevreden met de 3 - 1 tussenstand. Twee van de vier enkels winnen was misschien wel haalbaar...

Toch was de kapitein er nog steeds niet gerust in. Overal waar hij langs de terreinen passeerde leek Wit-Wit achter te staan. Maar zowel Mathieu als Dimi hadden de eerste set gewonnen en konden een achterstand in de tweede set op het einde goed maken. Zelfs "de Sies" werd er even stil van ;-) Ook kleine Mathieu stond bij elke interval achter. In de tweede helft van elke set boog hij die achterstand echter om. Erwin tenslotte kon zijn geliefkoosd spel spelen tegen en jonge tegenstander die niet meteen een antwoord vond. Na een sterke prestatie won Wit-Wit de ontmoeting dan ook met 7 - 1 en waren de twee belangrijke puntjes binnen.

Ondertussen was in de zaal de geur doorgedrongen van mosselen met friet. Aangezien de kapitein deze keer niemand aangesproken had om broodjes te voorzien dook iedereen snel de douche in, in de hoop nog iets te kunnen meepikken van de souper die in de cafetaria aan de gang was. Dat was echter niet meer mogelijk, maar werd ruimschoots goedgemaakt door de hapjes die Nathalie nog op tafel wist te toveren. Merci!!!