18 februari 2012

Heren 4 blijft op titelkoers

Heren 4 kon als één van de drie leiders de heenronde afsluiten in vierde provinciale. Het was nu zaak om in de terugronde zo weinig mogelijk punten te verspelen. Te beginnen met de verplaatsing naar VlaBad. En dat lukte... Een verslagje van Bart.

VlaBad H3 - Wit-Wit H4 : 1 - 7
Een verplaatsing naar Vlabad moest, gezien de resultaten uit de heenronde, een haalbare kaart zijn. Maar Wetteren verloor hier ook kostbare punten, dus voorzichtigheid was geboden. Op papier waren de tegenstanders evenwaardig (beide ploegen traden aan met 3 C2’s en een D-speler). De eerste dubbel, Aaron en David, werd zonder problemen aan de goeie kant van het scorebord genoteerd (13-21 en 16-21). Nicolas en Kjell hadden makkelijk de eerste set binnen gehaald maar maakten het zich onnodig moeilijk in de tweede set. Toch werd het 0-2. Aaron en David wonnen ook hun 2de dubbel terwijl Nicolas en Kjell hun 2de partij iets te kort kwamen. 1-3 na de dubbels, vrij geruststellend.

David nam de eerste enkel voor zijn rekening en kwam daarin vlug op een aanzienlijke achterstand. Maar met een paar zeer leuke punten kon hij deze toch winnend afsluiten (17-21). De 2de set werd al vlug een tiental minuten stilgelegd: David zijn neus begon te bloeden en hij raakte zowaar een beetje uit zijn ritme. De set ging verloren (21-17) en een derde set drong zich op. Opperste concentratie, maar de spanning was eruit. David was te sterk en won verdiend (10-21). Ondertussen speelde Aaron een beresterke partij. Zijn tegenstanders zag alle plaatsen van het terrein uitgezonderd de shuttle. Laat dat nu juist het belangrijkste zijn in badminton. 9-21 en 16-21 en de buit was binnen. Het stond immers 1-5. Nu was het zaak om in schoonheid te eindigen. Kjell won de eerste set en overtuigde ook in de tweede, een formaliteit (18-21 en 14-21). Nicolas mocht de zaak volledig afmaken. Hij liet een paar fraaie punten zien en in een mum van tijd stond de eindscore op het bord (14-21 en 16-21).

1-7 op verplaatsing, het oogt mooi. Geen onderschatting en op koers voor de titel. Volgende week moet in Aalst de eerste plaats veilig gesteld worden. Met dezelfde inzet mag dat geen probleem zijn.

Geen opmerkingen: