26 maart 2012

Geslaagd ondeRONS(j)E

De kalendermakers hadden er voor gezorgd dat Heren 3 en Dames 1 gisterenavanond samen naar De Bourgoyen mochten trekken om er Gentse te bekampen. Het werd dus een gezellig ondeRONS(j)e (hebt ge hem Julie?). Voor beide ploegen was de opdracht simpel : winnen betekende zekerheid over het behoud. En dat lukte ook...

Genste H2 - Wit-Wit H3 : 2 - 6
Door de afwezigheid van kapitein Jochim (Polen), Fred (blessure) en Mathieu (examens) werd Erwin opgetrommeld als reserve (lees chauffeur). Maar om tegen de symphatieke mannen van Gentse te spelen was hij er graag bij. Zijn opdracht : een dubbelinjectie geven aan de ploeg. En dat lukte. Samen met Seppe had hij het nog knap lastig tegen de "oudjes" (alle respect!) van Gentse en ze konden het pas afmaken met een mega-piet-matchpunt. De volgende dubbel ging wat vlotter. Ondertussen hadden Glenn en Pieter de eerste dubbel verloren, maar Nicolas en Glenn wonnen de belangrijke vierde dubbel. Zo stond Wit-Wit 1 - 3 voor. De jonge gasten mochten het afmaken in de enkel. Pieter verloor wel als eerste man, maar zowel Glenn (10e puntje?) als Seppe en Nicolas wonnen hun wedstrijd. Eindstand 2 - 6 en het behoud verzekerd. Mits winst in de laatste wedstrijd zit er plots zelfs nog een tweede plaats in. De kapitein in Polen mag fier zijn op zijn ploegske... De broodjes nadien (en het gezellig pintje) maakten de avond compleet!

Genste D1 - Wit-Wit D1 : 2 - 6
Ondertussen waren de dames - Lieselot, Julie, Sophie en Hélène - aan de andere kant van de zaal (mits af en toe ne keer te roepen was communicatie wel mogelijk) een gelijkaardig parcours aan het afleggen. Ook daar werd de eerste dubbel (Hélène - Lieselot) verloren, maar dubbel twee (Julie - Hélène), dubbel 3 (Lieselot - Sophie) en dubbel 4 (Julie - Sophie) werden wel gewonnen. Een 1 - 3 tussenstand. Ook na de enkels stond dezelfde score als bij de heren op het bord. Julie verloor haar enkel maar de andere drie dames wonnen. Hiermee was het behoud verzekerd! Mits winst in de laatste twee wedstrijden is een derde plaats nog mogelijk. (Ja in een poule van 6 kan het soms snel keren.) Ook hier dus tevreden gezichten!

1 opmerking:

Jochim zei

WOOHOOOW!
Ik wist dat men zet om mezelf weg te cijferen geen slecht idee was ^^