21 maart 2012

Heren 1 wint. Dames 1 stunt!

Maandag mochten de "eerste ploegen" samen thuis aan de slag. Beide ploegen spelen in Derde Liga en zijn volop in de strijd om het behoud. Voor Heren 1 stond er een belangrijke wedstrijd tegen Zuid-West op de agenda, de dames kregen De Westhoek, de ongenaakbare leider uit de reeks, voorgeschoteld. Het werd gelukkig een avondje met mooie uitslagen en "la Mama" in de hoofdrol.

Wit-Wit H1 - Zuid-West H1 : 6 - 2
Door het eindeloos aantal drawkes is Heren 1 nog niet veel opgeschoten in het klassement. De terugronde moest dus beter. De spelers waren zich bewust van het belang en iedereen ging er nog eens vol voor : de gele T-shirts waren weer present en de vlag werd uitgehangen. De twee punten waren het doel!

Maar daarvoor moesten wel eindelijk eens drie dubbels gewonnen worden. Na overleg toverden kapitein Duch en Erwin voor de verandering weer een andere opstelling uit de hoed. Verrasssing alom echter toen bleek dat ook de tegenstanders geëxperimenteerd hadden en afweken van hun vaste dubbels. Geen opofferingen deze keer bij Wit-Wit en Arno en Djé mochten zich bewijzen in dubbel 1. Na een moeizame start konden ze toch vrij vlot in twee sets winnen. Bij Duch en Erwin was het in dubbel 4 heel wat spannender. Voor de zoveelste keer dit seizoen verloren ze de eerste set maar knokten ze zich terug in de wedstrijd in set twee. De derde set ging tot nog toe telkens verloren en ook nu zag het er (ondanks een voorsprong in het begin van de set) weer naar uit dat ze het nog uit handen gingen geven. In een razendspannend einde maakten ze echter het minst aantal fouten en de match werd met 24 - 22 gewonnen. De ontlading (bij Erwin) was groot. Heren 1 meteen 2 - 0 voor en bij Zuid-West was de veer wat gebroken. Zeker omdat hun volgende dubbels geen vaste koppels waren, en dat was een beetje te merken. Arno en Djé wonnen vlot dubbel 2 en Ben en Erwin wisten zowaar ook dubbel 3 te winnen. Voor het eerst sinds lange tijd stond Wit-Wit 4 - 0 voor. Dit mocht niet meer mis gaan.

Toch was het in de enkels nog even bibberen. Ben speelde niet z'n beste enkel en verloor. Duch deed het wel aardig, maar z'n tegenstander was gewoon iets te sterk. Djé had de plaats van Erwin ingenomen op 4e enkel maar moest hard werken voor de overwinning. Drie sets en heel wat zweet later haalde hij toch het beslissende vijfde punt binnen. Arno zette nog de 6 - 2 eindcijfers op het bord al had hij het nog knap lastig (2 keer 21 - 19) tegen z'n tegenstander. De 2 punten waren hiermee binnen! De strijd is nog lang niet gestreden, maar het is alvast een goeie stap!

Wit-Wit D1 - De Westhoek D1 : 4 - 4
De dames mochten het opnemen tegen Westhoek, de autoritaire leider. In de heenmatch had de ploeg er nog met 8 - 0 verloren en tijdens alle ontmoetingen had de Westhoek nog maar 6 wedstrijden verloren. De ploeg startte dan ook zonder veel ambitie en Hélène (op maandag meestal niet vrij) werd niet opgetrommeld. Ilse "La Mama" mocht haar plaats innemen. Ook bij De Westhoek ontbrak er echter een B1-dame en dat scheelde! Wit-Wit stond na de dubbels zowaar op 2 - 2. Ilse, een keertje met Sophie en een keertje met Julie, wist immers haar beide dubbels te winnen. Zat er toch meer in?

Na de enkelwedstrijden van Lieselot en Julie zag het er weer minder rooskleurig uit. Beide speelsters verloren immers en het stond 2 - 4. Sophie bracht Wit-Wit echter terug tot 3 - 4 en plots mocht Ilse spelen voor een drawke! "La Mama" verloor nog de eerste set, maar wat ze daarna liet zien verbaasde vriend en vijand. Met snedig en aanvallend badminton speelde ze haar tegenstandster van het plein en zo stond het plots 4 - 4. Het allereerste puntenverlies voor De Westhoek. Van een stunt gesproken! Met dit onverwachte puntje doet de ploeg bovendien een gouden zaak in de rangschikking. Mits winst in de volgende wedstrijd is het behoud immers zo goed als verzekerd!

Geen opmerkingen: