04 september 2012

Mix 2 start met drawke

Samen met de eerste schooldag (en voor sommigen de eerste werkdag) startte voor Mix 2 ook de competitie.Voor Wit-Wit tekenden Mathieu, Erwin, "kleine" Mathieu, Julie en Sophie present. Ook nieuwkomer Ruth - UITGELEEND van Vlabad en niet getransfereerd - was voor het eerst van de partij. Het beloofde direct spannend te worden tegen De Mintons G2 die met 4 B1-spelers en een B2 naar Ronse kwamen.

Mathieu en Erwin hadden dit seizoen nog niet samen gespeeld, maar hun dubbel draaide wonderwel. Enkel de service van Erwin was tijdens de eerste twee sets een kleine ramp, maar hij compenseerde dit met enkele rake smashes (jaja!). Na winst in de eerste set en verlies in de tweede konden ze de derde set overtuigend naar zich toe halen. Ook Julie en Ruth hadden drie sets nodig. In de eerste set moesten ze elkaar nog wat zoeken (ook hier de eerste match samen) maar in set twee en drie draaide het lekker. Wit-Wit zowaar 2 - 0 voor en een kapitein die al begon te dromen van winst...
Hij rekende daarbij op twee enkelwedstrijden zodat zou gestart kunnen worden met een 4 - 2 voorsprong aan de mixen. Zover kwam het echter niet. Mathieu DK ("grote" Mathieu) verloor de eerste set maar pakte de tweede. Bij een 10 - 11 tussenstand in de derde set was het licht echter plots uit en de set ging met 13 - 21 verloren. Ook Sophie stond tegenover een moeilijke tegenstander en kon zich nooit echt in de wedstrijd knokken. Verlies in twee sets was het resultaat. Mathieu VDA ("kleine" Mathieu) mocht dan opdraven om een enkele te spelen. Hij kon zijn tegenstander echter op geen enkele moment in gevaar brengen en verloor in twee duidelijke sets. Misschien dat de gigantische bloedblaar op zijn voet er ook voor iets tussenzat. Gelukkig wou "nieuwkomer" Ruth tonen waarom ze dit seizoen voor Ronse in de competitie aantreedt als UITGELEENDE speelster. In twee knappe sets won ze haar match en bracht zo de stand op 3 - 3.
De mix-wedstrijden zouden beslissend zijn. Erwin liet met een pijnlijke teennagel zijn plekje in de mix over aan Seppe. Deze bewees samen met Julie dat hij wel een potje kan mixen en won in twee sets. Ronse 4 - 3 voor en alle ogen gericht op Sophie en Mathieu. Die verloren vrij snel de eerste set maar herpakten zich mooi en wonnen de tweede. Toen ze daarin 16 - 13 voorkwamen laaide de hoop op een overwinning even op. Maar De Mintons knokten zich knap terug en bij 18 - 18 was alles te herdoen. De Mintons hielden hun zenuwen het best onder bedwang en wonnen de derde set en de match.

Hiermee stond de 4 - 4 einduitslag op de papieren (die niet meer opgestuurd dienen te worden). Er was tevredenheid bij de ploeg, maar ook het gevoel dat er wel meer ingezeten had. Maar dat zal bij De Mintons net hetzelfde geweest zijn. Al bij al een billijke uitslag en waarschijnlijk de start van een heel spannende competitie. Alle ploegen lijken immers aan elkaar gewaagd...