03 september 2012

Mix 1 bijt spits af met winst...

Mix 1 beet zaterdag de spits af van het nieuwe seizoen en deed dat met een mooie overwinning. Ook het eerste verslagje (van Julie) kwam al binnen. Houden zo !!!

DZ99 G2 - Wit-Wit G1 : 2 - 6
"Zaterdag zette mix 1 het competitieseizoen in. Het was een heuse opdracht voor kapitein Duch om een ploeg bij elkaar te krijgen en voor een keer was het niet de fout van de vrouwen ;-) Duch zelf zit nog in zijn triatlonfase (die er na 8 september opzit), Djé stopt ermee, Erwin onbeschikbaar, Dimi voetbal, enz. enz… Arno werd als vaste waarde opgeroepen en werd stilletjes opgepikt op het jubileum van zijn grootouders. Seppe, die dit jaar wil tonen wat hij waard is, Hélène en Julie, die op het laatste nippertje de plaats van Lieselot innam, mochten het opnemen tegen DZ99. Mix 2 had verleden jaar al kennis gemaakt met deze ploeg en er stonden heel wat bekende gezichten op het plein.

Wit-Wit arriveerde op tijd! Enkel Seppe deed de Ronsiesche ploeg alle eer aan en kwam 10 min te laat… DZ99 kwam niet met zijn vaste ploeg voor de dag: Twee  B1’s, twee B2’s en 1 C1. Op papier dus een haalbare kaart. Hélène, die nog maar net terugwas van 2 weekjes Frankrijk en Julie, namen het op tegen een B1 en B2-dame. De eerste set liep gelijk op maar in de 2de set was DZ99 een wervelwind en bleef er  van onze dames slechts 10 punten over. Een eerste domper voor deze eerste ontmoeting! Enfin, de kapitein had voorspeld dat deze match niet gewonnen zou worden, ze hebben goed geluisterd… Onze mannen daarentegen speelden een heuse thriller! Arno en  Seppe vulden mekaar goed aan, en ook aan showballetjes geen tekort, en dat resulteerde dan ook in een mooie winst met 23-21! in de 3de set. Ondertussen waren onze dames al begonnen aan hun enkels. Julie nam het op tegen een B2 en kon in 2 sets een 2de punt voor Wit-Wit binnenhalen. Hélène had ondertussen de eerste set verloren maar kon de 2de set vlotjes naar zich toetrekken. Met een 3de set met een voorsprong van 17-9 voor Hélène was het duidelijk dat hier een 3de punt voor de ploeg gegarandeerd was! Maar niets bleek minder waar: Hélène zag ze vliegen en ging onderuit met 17-21! Ze was eventjes niet aanspreekbaar en kon het maar niet vatten… Echt jammer. Arno nam het op tegen een B2-heer dus dat stelde de ploeg ook al geruster en na 3 sets (jah, Arno, moest dat nu écht die 3de set!) kon Wit-Wit een puntje extra op het scorebord noteren. Seppe nam het op tegen zijn eigen klassement en ook hij kon zonder al te veel moeite de winst binnenhalen. Er moest dus nog 1 mix gewonnen worden en de ploeg kon tevreden naar huis!
Hélène en Arno namen de eerste mix voor zich en kregen wellicht meer weerstand dan Seppe en Julie die gemakkelijk wonnen met 7 en 15 van hun tegenstanders. De buit was al binnen, maar Arno en Hélène deden daar nog een puntje extra bij. Superspannende rallies, mooie afgedwongen punten en een goede synergie (wauw, mooie woorden) tussen ons duo rondden de 2de set af met 22-20!
De kapitein had een 3-5 winst voorspeld (hij had niet verwacht dat ‘zijn’ dame toch 2 wedstrijden kon winnen…)  maar zijn ploeg zorgde voor een klinkende 2-6. Een mooie start en een goede boost voor het vertrouwen."

1 opmerking:

De Opper zei

Proficiat aan mijn ploeg die met deze prestatie een eerste stap zet naar behoud! nogmaals een dikke merci aan Arno om het feest van zijn grootvader heeft verlaten.